Alumnes de l’escola de Santa Oliva constitueixen dues cooperatives

La formació està impulsada per la Diputació a diverses escoles de la demarcació

13 marzo 2024 19:45 | Actualizado a 02 abril 2024 11:09
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alumnes de sisè de l’Escola La Parellada de santa Oliva han anat a les oficines municipals de l’Ajuntament per donar d’alta dues cooperatives de treball i seguidament que han fet a l’escola.

Els alumnes han fet la presentació a l’alcalde Christian Martínez i el diputat de persones i talent de la Diputació de Tarragona, Joan Castor.

Les dues cooperatives creades es diuen Coopechallenge SCCL i Coopellada SCCL.

Col·laboració

Coopechallenge SCCL es tracta d’una cooperativa que produeixen i venen galetes artesanes gràcies a la col·laboració del forn de pa de Santa Oliva.

$!La presentació a l’alcalde de Santa Oliva. Foto: Cedida

Amb l’objectiu de fomentar l’economia social, el 30% dels beneficis es destinaran a sufragar les colònies dels del Centre Folch i Camarasa de Santa Oliva. Amb la resta de beneficis realitzaran una festa per a tots els i les membres de la cooperativa a la mateixa escola en finalitzar el projecte.

Parades

Per la seva part Coopellada SCCL elabora i ven productes elaborats per ells. Ara preparen per a la campanya de Sant Jordi elaborant roses amb hamabeats, punts de llibre amb feltre i que posaran a la venda en una parada el dia de Sant Jordi. També el 30% dels beneficis aniran a ajudar a pagar les colònies dels seus companys.

Aquestes accions formen part del Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles que fomenta la Diputació de Tarragona.

$!Els alumnes expliquen el seu projecte. Foto: Cedida

Els alumnes han anat treballant durant tot el curs amb el suport de Coopsetània, que els ha ajudat i assessorat. Van començar per escollir en quin àmbit volien desenvolupar l’activitat de la seva cooperativa, per després anar avançant en tots els tràmits que calia fer, com ara definir els estatuts, crear un consell rector, fer una aportació econòmica inicial i impulsar comissions de treball dels diferents apartats (tresoreria, logística, comunicació...).

El projecte té l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i les competències bàsiques entre els alumnes del cicle superior de primària, fomentant l’economia social, circular i sostenible.

Comentarios
Multimedia Diari