Canteras La Ponderosa d’Alcover, Pime de l’Any 2024 a Tarragona

Aquesta companyia amb seu a Alcover i dedicada a la fabricació d’àrids i formigons optarà al Premi Nacional

13 junio 2024 09:25 | Actualizado a 13 junio 2024 09:29
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Canteras La Ponderosa ha guanyat el Premi Pime de l’Any 2024 de Tarragona, un guardó que van concedir la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls i el Banco Santander aquest dimecres al Museu Casteller de Catalunya. En la vuitena edició d’aquest certamen han participat 1.577 empreses de tots els sectors productius de la província.

Canteras La Ponderosa és una empresa d’Alcover que, segons els membres del jurat, ha destacat en l’exportació d’àrids per grans construccions i en el subministrament de formigó preparat per a obres com les del túnel de l’A27. La directora financera de l’empresa, Mercè Molné, va destacar: «Portem més de 50 anys picant pedra i aquest reconeixement no hauria estat possible sense el nostre personal, que ha estat clau perquè els joves en etapa formativa s’hagin incorporat com a treballadors».

També va assenyalar que alguns dels reptes que afronta la companyia són la reducció de la petjada del carboni i la digitalització. «Tenim un horitzó 2030 i nosaltres estem en un assoliment del 60% dels reptes que estan sobre la taula».

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, Josep M. Rovira, va recalcar que «la gran assignatura pendent de les pimes és la internacionalització». En aquest sentit, va puntualitzar que els premis «són un estímul» per a les empreses de la demarcació.

Quatre accèssits

A part del Premi Pime de l’Any 2024, també es van lliurar quatre accèssits. El premi a la Internacionalització va ser per a Olivite Export S.L., empresa tortosina especialitzada en la venda d’oli d’oliva, que exporta la major part de la producció als cinc continents.

En segon lloc, l’accèssit a la Innovació i Digitalització el va obtenir Construcciones Metálicas Cerezuela S.L., una empresa amb una experiència de més de 35 anys en el disseny, la fabricació i el manteniment de vehicles cisterna, contenidors i dipòsits per a l’emmagatzematge, el transport i la distribució de gasos liquats.

D’altra banda, l’accèssit a la Formació i Ocupació se’l va endur la companyia vallenca instal·lada al Polígon Industrial de Valls, Andreu Manteniment Industrial i, finalment, l’accèssit de PIME Sostenible de Tarragona va ser per a Castell d’Or, una empresa que aglutina 16 cooperatives i més de 2.200 famílies agricultores.

El president de la Cambra de Comerç de Reus i membre del jurat, Mario Basora, va assenyalar que la tasca de les cambres és la de donar suport i projectar el teixit empresarial. «Avui, més que mai, toca agrair la constància i la feina de les empreses guardonades. Són empreses que constitueixen un exemple a seguir en tots els sentits».

En la mateixa línia, el tresorer i membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Tarragona, Ramon Marsal, va afegir que els premis són «una manera de reconèixer l’emprenedoria de moltes empreses del nostre territori per poder superar els reptes que es marquen».

El subdelegat del govern a Tarragona, Santiago Castellà, va concloure afirmant: «Tenim molts reptes pendents, però hem sabut mantenir aquesta xarxa de petites i mitjanes empreses, que són una transmissió dels valors que ens configuren com a poble».

Canteras La Ponderosa concorrerà al Premi Nacional Pime de l’Any 2024, que es triarà entre els guanyadors de cadascuna de les províncies i es donarà a conèixer en un acte a Madrid a principis de l’any 2025. Els guanyadors dels accèssits també participaran a la final nacional en les seves respectives categories.

Comentarios
Multimedia Diari