Els actes previs comencen a escalfar la foguera de la festa de Sant Joan a Valls

Avui es presenta en societat el nou Ball de Galeres, i dijous tindrà lloc el pregó a càrrec de Mariona Escoda

15 junio 2024 21:58 | Actualizado a 16 junio 2024 07:00

Compte enrere pels dies més intensos a Valls. Del 20 al 25 arriba Sant Joan del 2024 amb el corpus històric com el gran centre de les activitats que han fet tant particular aquesta festa. De fet, la Colla Vella Xiquets de Valls ja ha tret un vídeo motivacional de cara l’actuació castellera del 24 de juny, i la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet exactament el mateix. Les dues entitats ja escalfen motors, a uns esdeveniments que s’ensumen caminant pels carrers de la ciutat, on ja es poden veure els cartells que indiquen que per Sant Joan «a Valls comença tot».

Tot i que encara falten uns dies pels actes centrals ja se n’estan fent de previs. Avui, a partir de les 11:30h s’estrena el nou Ball de Galeres que durant aquesta setmana ha estat ultimant tots els seus detalls per arribar a la fita. Un nou element recuperat per la Colla Pessigolla, que ha aconseguit tenir a persones per poder-lo treure, i recuperar aquest ball que ja havia existit a la ciutat. Han estat diferents mesos treballant, i esperen que agradi molt a totes les persones.

A partir del dia 20 hi haurà ja el corpus dels actes més tradicionals fins el dia 24

A més de tot això, arribarà una gran altra cita, la proclamació del Sant Joaner d’aquest 2024, que com ja es va anunciar serà el periodista Xavier Grasset. L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça Pere Català i Roca, i a més es farà el sorteig de l’ordre d’actuació de la diada de Sant Joan.

Dijous 20 ja es donarà el tret de sortida oficialment a la festa. Es farà amb el pregó, que es recuperava l’any passat, i amb un format molt diferent d’allò que estem acostumats, i que agradava molt a tothom. El pregó, enguany, va a càrrec de la cantant i artista vallenca Mariona Escoda. A continuació hi haurà la petada de globus i l’esclat de Festa Major, i totes les activitats s’aniran intensificant.

Els concerts també agafaran protagonisme, primer el dia 21 de juny, amb l’actuació del grup Xiula, i la col·laboració de diferents corals infantils, però també repetiran enguany com artistes Figa Flawas, o es podrà gaudir de Crim o Dr. Calypso.

Des de la Unió d’Anelles de la Flama (UAF) també fa dies que assagen i es preparen per poder viure aquests dies. De fet, el 22 de juny ja tindran lloc els balls parlats en diferents places del municipi. El 23 de juny es proclamarà el santjoaner, sortirà l’àliga al balcó, i es farà la tronada. A partir d’aquí es rebrà la flama del Canigó, i tindrà lloc l’anada a Completes, amb la seva actuació castellera.

El 24 la diada castellera serà una de les grans protagonistes, on es poden veure, segurament, els primers castells de gamma extra per part de les dues colles castelleres vallenques. Abans hi haurà hagut les matinades, i l’anada a l’ofici. I a la tarda tindrà lloc el Tomb del Poble.

Finalment, el 25 de juny al matí es renovarà el vot del poble, i a la tarda els més petits seran els protagonistes amb el Tomet del Poble. Tot es culminarà amb el correfoc final, que posarà punt final a Sant Joan del 2024.

Així doncs, els vallencs i les vallenques tenen ganes de gaudir de la seva festa major, i passar uns dies plens d’emocions, i sentiments per part de tothom. A més enguany la diada castellera comptarà amb un sistema de rondes diferent.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari