Instal·laran plaques solars a l’alberg i l’escola de Blancafort

El consistori ha rebut quatre subvencions diferents per tirar endavant projectes que estan relacionats amb la transició energètica

26 diciembre 2023 20:26 | Actualizado a 27 diciembre 2023 17:00

Blancafort rebrà quatre subvencions per millorar diferents aspectes del municipi. Es tracta, d’uns diners que reben de la Diputació de Tarragona, i que tindran relació amb actuacions que s’han de fer relacionades amb la transició energètica.

Així doncs, es destinaran 23.045,19 euros per millorar de l’aïllament tèrmic i la substitució dels tancaments del local social, dins la convocatòria de subvencions per a la transició energètica i acció climàtica. Aquest aïllament tèrmic permetrà que les temperatures a l’interior es vagin mantenint i no es disparin amb els canvis dràstics de fora, o quan hi ha la calefacció posada. Per tant, mantindrà l’escalfor i el fred, provocant que hi hagi un estalvi energètic.

D’altra banda, també es rep un import de 7.151,49 euros per la instal·lació de dues estufes de biomassa al casal de la gent gran i al bar de la piscina. No és la primera acció que es fa d’aquestes característiques al municipi. Aquestes estufes no consumeixen combustibles fòssils, i per tant no contaminen tant.

La tercera subvenció que s’ha rebut és un import econòmic important: 23.084,29 euros. Amb aquests diners s’instal·laran plaques solars a l’alberg i també a l’escola del municipi. A l’alberg ja van fer un canvi de caldera l’any passat, i per tant és una passa més perquè sigui un indret que funcioni amb energies renovables, o aquelles que es denominen netes, i no combustibles fòssils.

Finalment, l’última subvenció no té tanta relació amb la transició energètica. S’han rebut 10.000 euros per millorar l’espai multiservei de l’àrea del Portell. Una actuació que des del consistori consideren necessària i molt positiva pel municipi.

Per tant, es mostren satisfets per poder fer aquestes passes endavant amb la transició energètica, i continuar amb aquesta tasca que ja fa temps que duen a terme.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari