La Brufaganya presenta les imatges restaurades de Sant Magí i Sant Miquel

L’Ajuntament de Pontils en va ser el promotor de la seva restauració fa ara uns tres anys

11 junio 2024 10:21 | Actualizado a 11 junio 2024 10:51
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat 9 de juny, al santuari de Sant Magí de la Brufaganya es van poder contemplar per primer cop dues imatges: la de Sant Magí i la de Sant Miquel. La seva restauració va ser promoguda per l’ajuntament de Pontils fa uns tres anys.

L’acte va començar amb les paraules del representant dels Amics de Sant Magí explicant el context històric i geogràfic de les imatges.

Cadascuna d’elles era el centre d’aplecs tradicionals: la de Sant Miquel de Montclar amb els aplecs que pugen a Sant Miquel des de Pontils i Biure i la de Sant Magí on es fan festes i aplecs diversos com el de les Roses que se celebrava aquest mateix dia, o el del tercer diumenge de setembre, a més de les festes que es fan a Cervera, Tàrrega, Igualada i Tarragona el 19 d’agost, diada de Sant Magí.

Joan Rovira, regidor de cultura de l’ajuntament va explicar el paper de l’ajuntament en tot el procés i l’esforç que li ha suposat. Després va prendre la paraula Pep Paret Pey, del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya, que va explicar el paper que té aquesta institució arreu del territori català.

Finalment, la restauradora Lourdes Domedel va explicar fil per randa el procés de restauració des de l’entrada de les dues peces al Centre fins al seu lliurament novament a l’ajuntament de Les Piles. Uns breu crònica de diari no permet exposar les exhaustives explicacions de tota mena que en va donar.

A la sortida, s’esperava el començament de la celebració litúrgica de l’Aplec de les Roses que organitzava la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona.

$!L’acte va tenir lloc el passat 9 de juny al santuari de Sant Magí de la Brufaganya. Foto: Frederic Vallbona
Comentarios
Multimedia Diari