La Diputació de Tarragona inaugura les millores de la carretera que enllaça Solivella i Blancafort

L’actuació ha servit per ampliar la calçada fins a sis metres i habilitar un itinerari per a vianants en aquest tram que connecta els dos pobles

05 octubre 2023 20:29 | Actualizado a 05 octubre 2023 22:25

La Diputació de Tarragona va presentar ahir les millores de seguretat viària a la carretera TV-2336, que va des de l’Espluga de Francolí fins a la T-233, concretament entre els municipis de Blancafort i Solivella. L’actuació s’ha realitzat en un tram de 2,2 quilòmetres i ha servit per ampliar la calçada fins a un total de sis metres. A més a més, també s’ha habilitat un itinerari per a vianants.

El projecte ha representat a la Diputació de Tarragona una inversió de 690.000 euros i ha servit per garantir la convivència segura de tots els usuaris d’aquesta carretera, per on circulen diàriament prop d’uns 800 vehicles.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va ser l’encarregada d’inaugurar ahir les obres de millora de la carretera i va visitar l’actuació acompanyada de diverses autoritats com la diputada delegada de l’Àrea d’Infraestructures del Territori, Iris Castell; l’alcaldessa de Solivella, Rosa Maria Salvadó i l’alcalde de Blancafort, Enric París.

La presentació va començar a Solivella, on es va realitzar la visita i, seguidament, l’explicació tècnica de l’obra al poble de Solivella. Tot seguit, es van desplaçar fins al cementiri de Blancafort i es va portar a terme un recorregut a peu fins al municipi amb explicacions de l’obra, per acabar amb els parlaments institucionals a la plaça del Portell.

Durant la seva intervenció, Noemí Llauradó es va referir a la necessitat i la importància d’aquest projecte de millora de la xarxa viària. La presidenta de la institució va afegir que a la Diputació «entenem les carreteres no només com a vies que ens permeten anar d’un lloc a l’altre, sinó com a espais de convivència, xarxes de mobilitat sostenible que han de contribuir al desenvolupament equilibrat del territori».

D’altra banda, Llauradó va destacat la suma d’esforços entre la institució i els municipis afectats, que donen com a resultat projectes de millora com el que ahir es va inaugurar, «a través dels quals refermem la nostra voluntat de promoure l’accés de la ciutadania als serveis bàsics, des d’un entorn còmode i segur».

I va afegir que tot plegat és «per donar compliment al nostre principal objectiu: millorar la vida de les persones arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès».

A banda d’ampliar la calçada, les obres han servit per millorar el drenatge i fer transitables les cunetes, facilitant així la circulació simultània de vehicles pesants. D’altra banda, des de Blancafort fins al cementiri, s’ha construït un itinerari per a vianants separat per pilones del trànsit rodat.

Els treballs també han inclòs la renovació del paviment, de la senyalització horitzontal i vertical i de les barreres de seguretat. Finalment, s’ha dut a terme la canalització soterrada de telecomunicacions per a la previsió d’instal·lació de la fibra òptica.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari