La planta baixa del centre de dia de Vilabella es convertirà en consultori mèdic

L’accés a l’edifici es realitzarà directament des del carrer Roser a través d’un petit porxo

04 abril 2024 20:34 | Actualizado a 05 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vilabella adaptarà la planta baixa del centre de dia, situat al carrer del Roser, per a fer-ne ús com a consultori mèdic local. El projecte, que ha estat redactat per l’equip tècnic de la Unitat d’Arquitectura Municipal del Servei d’Assistència al Municipi (SAM) de la Diputació de Tarragona, assegura que l’edifici destinat al centre de dia és nou i no s’ha posat mai en funcionament, ni es preveu que «es destini a l’ús per al qual va ser concebut».

A més, es detalla que el consultori local actual presenta «deficiències difícilment solucionables en la ubicació actual». És per aquest motiu que el consistori ha decidit adaptar la planta baixa de l’edifici nou previst per a centre de dia com a consultori mèdic.

El projecte, que ja ha estat adjudicat, té un termini d’execució d’uns quatre mesos

L’accés de l’edifici es realitza directament des del carrer Roser a través d’un petit porxo, que dona pas a un ampli vestíbul des d’on s’accedeixen a les dependències de la planta baixa i als pisos superiors a través de l’escala o l’ascensor. Actualment, les instal·lacions de la planta baixa estan formades per una despatx de servei mèdic, una cuina, una sala menjador, un despatx d’administració, un servei adaptat i una cambra de neteja.

Separar les dependències

El projecte planteja que totes aquestes dependències passin a formar part del nou consultori. Encara que, per tal «d’independitzar» el consultori de la resta de l’immoble, es col·locarà una porta al vestíbul per tal de tancar el conjunt de dependències de la planta baixa sense impedir l’accés a la resta de plantes.

Així, s’accedirà a una sala d’espera àmplia amb un taulell per a l’administració i des d’aquí a la resta de dependències. La sala de consulta s’ubicarà a l’antic despatx de servei mèdic, del que es canvia l’accés directe del vestíbul per obrir-lo a la sala d’espera i se n’adaptaran les instal·lacions. La cuina serà el nou magatzem i l’actual magatzem de neteja es convertirà en un servei adaptat.

D’altra banda, el projecte d’adaptació preveu que la sala menjador i l’administració es converteixin en la sala de tractaments i la sala d’espera i administració. La cambra de neteja es traslladarà a la primera planta i la instal·lació de calefacció quedarà fora de servei per a la planta baixa. Es trauran els radiadors que molestin per a la nova distribució, deixant la resta.

El projecte té un termini d’execució d’uns quatre mesos aproximadament. L’actuació compta amb un pressupost de 76.475,10 euros, que amb l’IVA inclòs ascendeixen als 92.534,87 euros.

Comentarios
Multimedia Diari