Millores per reduir la sinistralitat a diverses carreteres d’Alcover

S’aplicarà la metodologia 2+1 amb un tercer carril amb separació de sentits a un total de 420 quilòmetres

09 abril 2023 13:00 | Actualizado a 09 abril 2023 13:07
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern de la Generalitat de Catalunya impulsarà millores en 22 trams de carreteres per reduir els accidents mortals, especialment els que són frontals, que representen la meitat dels sinistres entre conductors.

Després d’analitzar on i per què es produeixen aquests xocs, el Departament de Territori ha traçat un pla per aplicar a 420 quilòmetres la metodologia 2+1.

Aquest mètode consisteix a incorporar un tercer carril amb separació de sentits, per tal de permetre avançaments segurs, barreres físiques o separadors.

Per la funcionalitat o les característiques de cada carretera, es pot optar per una solució intermèdia, en què la secció de la via es mantindria i s’implantaria un sistema reforçat de separació dels sentits.

La inversió compta amb un pressupost de 664 milions d’euros, amb els que es proposen reduir un 20% la sinistralitat actuant sobre el 7% de la xarxa viària de la Generalitat. El pla està establert del 2023 al 2030.

Millores a la C-14

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat ha anunciat que alguns dels trams amb calçada única on s’actuarà fins al 2030 són 14,8 quilòmetres de la C-14 entre Alcover i Montblanc.

També actuaran en 5 quilòmetres de la C-37 entre Alcover i Valls i en 22,3 quilòmetres de la C-51 entre El Vendrell i Vilardida, entre d’altres.

Reduir la sinistralitat

Els accidents frontals són un dels que més víctimes greus i mortals provoquen. La Generalitat ha aplicat en els últims anys aquest sistema en trams de la C-55, la C-16, o la C-58, i ha fet seguiment de l’accidentalitat.

S’ha determinat que en aquests tres punts no s’ha produït cap accident mortal causat per xoc frontal o frontolateral. A més, els accidents mortals s’han reduït un 90% i els greus, un 50%.

Comentarios
Multimedia Diari