Troben sense vida el cos de l’excursionista de l’Espluga de Francolí desaparegut a la Vall de Boí

Els Bombers van localitzar-lo a tres quarts de cinc de la tarda d’ahir, prop de la Presa de Cavallers, a l’Alta Ribagorça. Tenia 24 anys

04 agosto 2023 22:23 | Actualizado a 04 agosto 2023 23:26
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers van localitzar ahir divendres, a tres quarts de cinc de la tarda, el cos sense vida del jove excursionista de l’Espluga de Francolí, desaparegut el passat 2 d’agost a la Vall de Boí (Alta Ribagorça).

Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) van trobar-lo prop de la Presa de Cavallers, zona que els serveis d’emergència estaven revisant com una de les rutes probables que el jove podria haver pres per al descens des del cim de la Punta Alta de Comalesbienes, una excursió que va emprendre el passat dimecres.

Aquell dia, a les 22:10 hores, els Bombers van rebre l’avís de la família, preocupada perquè el jove, de 24 anys, havia completat bé l’ascens i havia trucat a mitja tarda per avisar que iniciava el descens, però no n’havien tornat a saber res.

Després de fer comprovacions amb els refugis i allotjaments de la zona, va activar-se un dispositiu de recerca format per 5 dotacions terrestres i es van descartar punts probables com el refugi i la zona d’aparcament.

Dijous es va ampliar el dispositiu amb 14 dotacions i 2 helicòpters, entre les quals la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter, els GRAE i un metge del SEM, i el GROS amb drons. També hi van participar els Grup de Rescat de Muntanya dels Pompiers d’Aran i Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM).

El dispositiu, coordinat pels Bombers de la Generalitat, va establir diferents sectors de recerca. Es van explorar, de manera extensiva, els tres camins de baixada possible des de Punta Alta fins el pàrquing de Cavallers: el del refugi Ventosa Clavell, el de l’estany de Comalesbienes i el camí del barranc de Comalesbienes.

La recerca es va fer per terra i aire, des de l’helicòpter i amb el suport dels drons. Finalitzades aquestes zones, també es van explorar els últims trams del barranc de Comalespada. La zona de recerca d’ahir, on finalment es va trobar el cos, eren els últims trams d’aquestes rutes de baixada.

Durant la nit de dijous, i per la perillositat de l’orografia i la mala meteorologia, es va reduir el dispositiu. Ahir al matí les males condicions meteorològiques i el vent en alçada van dificultar l’arribada dels dos mitjans aeris previstos a la zona. Així, els dos helicòpters van apropar els efectius dels GRAE que van fer el darrer tram amb vehicle terrestre.

Durant la jornada a Cavallers, s’hi va afegir el GRCR (Grup Caní de Recerca) que explora camins de les zones baixes més boscoses. A més dels dos helicòpters, amb la unitat de rescat amb efectius dels GRAE i el metge del SEM, els Bombers de la Generalitat també van activar efectius del Grup Caní de Recerca (GRCR) i la Unitat de Comandament Mitjans (UCM) amb 10 dotacions terrestres.

En l’operatiu de recerca també hi van participar la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra, unitats de Medi Ambient, efectius de la comissaria del Pont de Suert.

Comentarios
Multimedia Diari