Valls aporta 250.000 euros als Pressupostos Participatius

La principal novetat d’aquesta sisena edició és la implementació d’una nova plataforma en línia per a la presentació de les propostes

19 abril 2024 10:49 | Actualizado a 19 abril 2024 20:21
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Valls començarà aquest mes d’abril una nova edició dels Pressupostos Participatius, amb una aportació municipal de 250.000 euros del capítol d’inversions. La principal novetat d’enguany és la implantació de la plataforma de participació ciutadana «Decidim».

Aquesta aplicació digital de codi lliure organitza en un mateix espai totes les accions participatives que es portin a terme al municipi: processos i òrgans de participació, consultes, des de la qual la ciutadania pot intervenir formulant propostes, decidint o deliberant.

D’altra banda, des de l’Ajuntament van comentar que també permet fer un seguiment i participar en les diferents fases del procés a les persones que es registrin a l’aplicació amb el seu nom i el correu electrònic.

Entre les altres novetats d’aquesta sisena edició hi ha el canvi de periodicitat de la iniciativa, que passa a ser biennal amb l’objectiu de «garantir la planificació del procés, la presentació de propostes, les votacions i l’execució dels projectes guanyadors en aquest període de 24 mesos».

El procés dels Pressupostos Participatius s’iniciarà amb l’obertura de la presentació de propostes per part de la ciutadania, que es podrà fer a través de tres canals: presencial amb dos punts de recollida; en línia amb el suport de la plataforma «Decidim» i, a la vegada, en sessions participatives, que s’organitzaran els dies 14 de maig a la Biblioteca Popular, i el dia 23 de maig a la sala d’actes de la Biblioteca Carles Cardó, totes dues a les set de la tarda. Les propostes es podran presentar del 6 al 31 de maig.

En aquesta edició, les iniciatives seran d’àmbits com la sostenibilitat i l’àrea social, que poden englobar propostes àmplies com espais verds al nucli urbà, pacificació de carrers, reducció de baixes emissions, parcs infantils inclusius, millora de l’accessibilitat o semàfors sonors, entre d’altres.

Des del consistori van assenyalar que es podran presentar un màxim de tres propostes i han de complir els requisits establerts en la guia dels Pressupostos Participatius: competència municipal i d’interès general per a la ciutat, projectes que no contradiguin els plans aprovats, que siguin considerats inversió, viables tècnicament i econòmicament i que no superin els 250.000 euros.

El 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, s’instal·larà un punt d’informació del procés per tal de resoldre dubtes. Durant el 18 i el 25 de maig s’instal·larà un punt d’informació a la plaça U d’Octubre, per tal de donar suport a l’elaboració de propostes i al registre a la plataforma «Decidim».

Les votacions tindran lloc durant el mes d’octubre, presencialment o en línia, i també hi haurà instal·lat un punt mòbil el cap de setmana coincidint amb la Fira de Santa Úrsula. Un cop finalitzada aquesta fase, es publicaran els resultats a la plataforma.

Les propostes per a aquesta sisena edició dels Pressupostos Participatius de Valls hauran d’estar relacionades amb la sostenibilitat i l’àrea social. Es poden presentar del 6 a 31 de maig, a través de la nova plataforma de participació ciutadana en línia «Decidim», o de manera presencial.

Comentarios
Multimedia Diari