Valls acollirá la primera Fira de l’Ocupació el 9 de maig

La Cambra de Comerç i l’Ajuntament volen donar resposta a les demandes de les empreses i fer que el talent quedi

10 abril 2024 18:04 | Actualizado a 11 abril 2024 07:00

Valls tindrà per primer cop una fira d’ocupació. Es tracta, d’un esdeveniment organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Valls, juntament amb Vallsgenera, i que així com ha indicat la regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa Maria Rovira, pretén «donar resposta a les necessitats que tenen les empreses».

Així doncs, la primera Fira de l’Ocupació a Valls se celebrarà el 9 de maig, durant tot el matí, a les instal·lacions del pavelló Xavi Tondo i Volpini del Fornàs, i hi haurà diferents activitats.

La regidora d’Empresa i Ocupació ha comentat que en molts municipis aquests esdeveniments van acompanyats de l’orientació, que són fires mixtes, però com que a Valls ja consten de l’Espai Estudiant, que se celebra al municipi cada any.

Per això han decidit que era «interessant» completar-ho amb aquesta fira. El principal objectiu és que s’estableixi un contacte entre les persones que estan desocupades, però també les empreses que ofereixen les feines. De fet, es trobaran ofertes laborals, ara ja treballen al voltant de les 163 ofertes, per unes 25 empreses que s’han apuntat a aquesta iniciativa.

Les organitzacions que estiguin interessades a participar encara es poden apuntar fins divendres.

Les empreses que formaran part d’aquesta fira són de tots aquells sectors que desenvolupen la seva tasca a la comarca de l’Alt Camp, així com ha indicat el director i secretari general de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, Carles Solé.

Així hi haurà tres àmbits; aquell que serà industrial, el de restauració i agroalimentària i el de serveis a les persones i empreses. Solé ha indicat que «les empreses tenen dificultats per captar i retenir talent, especialment jove, i això ens preocupa», i amb aquesta fira allò que volen és revertir d’alguna manera aquesta situació, i que les empreses trobin talent.

La regidora i el director i secretari general de la Cambra de Comerç han deixat molt clar que la Fira està oberta a tots els col·lectius, i per aquest motiu s’han posat en contacte amb el SOC, les cambres de comerç, les universitats entre altres.

A més de connectar les empreses del sector amb futurs treballadors també hi haurà tallers i xerrades, que porten per títol ‘Claus per a una recerca de feina amb èxit’, ‘Vols que es llegeixin el teu currículum?’ i ‘Com pots convèncer al teu entrevistador que ets la persona ideal’, ‘la IA per trobar feina’.

A la Fira s’hi podran trobar ofertes laborals de les empreses del territori de totes les famílies professionals que tenen estudis als centres formatius de la comarca. Les empreses presents podran interactuar amb les potencials candidates que vulgueu contractar.

L’empresa també disposarà d’un espai per donar a conèixer la seva empresa i exposar les necessitats laborals existents. A més, també hi haurà un espai d’atenció individualitzada per a l’orientació laboral, orientació acadèmica i suport a l’acreditació de competències, entre d’altres.

Amb tot esperen que per la Fira puguin passar entre unes 250 i 300 persones al llarg de la jornada del matí. Volen que tot sigui focalitzat, i per això només l’entrada hi haurà les franges horàries de les activitats i les trobades amb les empreses. Les persones interessades es poden apuntar fins al mateix dia abans. Esperen que sigui un èxit de participació, i repetir-la.

Les empreses que hi participaran desenvolupen la seva tasca a l’Alt Camp
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari