Veïns i pagesos de Blancafort poden utilitzar l’aigua de la piscina municipal

Fa uns dies que es va poder instal·lar una bomba per aprofitar que es buidava per netejar, regar o ensulfatar

18 mayo 2023 20:51 | Actualizado a 19 mayo 2023 07:00

La sequera està creant problemes i dificultats a tothom. La pagesia és qui més ho viu, però ja hi ha alguns municipis que han de fer talls de subministrament i els ciutadans ho noten. Tothom està pendent de com avança la situació, i si s’han d’aplicar més restriccions a la població. A Blancafort han hagut de buidar la piscina municipal, perquè cada any regeneren l’aigua, i la netegen per començar la temporada d’estiu. Però han trobat una fórmula per no haver de llençar tots aquests litres d’aigua al clavegueram

L’alcalde del municipi, Enric París, va decidir, fa uns 15 dies, poder facilitar tota aquesta aigua als veïns i pagesos de Blancafort. Per aquest motiu, hi han col·locat una bomba que permet extreure l’aigua de la piscina i les persones interessades es desplacen amb botes i carreguen d’aigua. Bàsicament serveix per poder regar o ensulfatar. De fet, des del consistori ja l’utilitzen per regar les zones de gespa i que són comunes, i no és el primer cop que ho fan.

L’alcalde assegura que hi ha un degoteig de persones. Explica que «ja tenim un sortidor, que amb cinquanta cèntims pots omplir un dipòsit d’uns quants litres d’aigua, però d’aquesta forma la tenen gratis, i nosaltres no la tirem al clavegueram». Reconeix que les persones que omplen botes amb l’aigua de la piscina, ja hi han anat algun dia, són repetitives, però es mostra satisfet de la resposta de la població.

L’estiu i la piscina

La Generalitat de Catalunya va dictaminar que davant la situació actual les piscines privades no es poden reomplir. Tot i això, les públiques, aquelles que són municipals sí.

París assegura que si no hi ha cap contratemps, mantindran la iniciativa de repartir aigua de la piscina entre els veïns una setmana més -ja fa uns 15 dies aproximadament que van començar- però que després acabaran de buidar-la, si encara queda aigua, la netejaran, i la intenció és tornar-la a omplir per obrir-la a l’estiu i que la gent es pugui refrescar.

L’alcalde és conscient que és una situació canviant, i estan pendents de tot allò que es pugui dictaminar des de la Generalitat, segons com avanci la situació, però també creu que és important que els ciutadans tinguin un punt o poder anar a passar la calor els dies de temperatures altes durant l’època calorosa de l’any.

Amb tot des del consistori recorden que és important no malgastar aigua, seguir els consells i les diferents normes que es diguin des dels òrgans oficials, i demanen a la població que tingui cura a l’hora d’obrir l’aixeta.

Esperen que la situació vagi millorant, i que els dipòsits d’aigua augmentin les seves reserves, i no es compliqui més amb l’arribada de l’estiu.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari