La Festa de la Germandat de Vandellòs se celebrarà del 10 al 12 de maig

Totes les activitats, gairebé una trentena, són gratuïtes

08 mayo 2024 18:01 | Actualizado a 08 mayo 2024 20:15
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa de la Germandat de Vandellòs, que se celebrarà del 10 al 12 de maig, constarà de quasi una trentena d’actes gratuïts, per a tots els públics. Entre aquests, destaca la proposta organitzada pel Centre d’Estudis de la Vall, titulada «Un Tomb per la Música».

Aquesta proposta té com a objectiu retre homenatge als grups musicals que s’han format al poble i donar-los a conèixer. Consistirà en un recorregut a peu per diversos punts de Vandellòs on es col·locaran unes lones amb informació i fotos dels 8 grups homenatjats; i on parlaran alguns dels seus membres. Aquest recorregut començarà el divendres 10 de maig a les 18 h a la Plaça Drs. Gil Vernet i finalitzarà a l’Auditori, on actuaran el grup d’acordions Catucra (en actiu) i Kins Dos Vand i Els Nois de l’Establi.

Aquest «Tomb per la Música» finalitzarà amb l’actuació els grups La Rondasoca/Cop d’aixada; OJO’K’VAN i On the road (aquest últim en actiu), prevista a partir de les 21:45 h a la Plaça Drs Gil Vernet. Els altres dos grups homenatjats, que no podran actuar, són La banda de cornetes i tambors i Marwels.

Un altra activitat destacada és la visita guiada al centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs, organitzada per la Regidoria de Turisme per al divendres 10 de maig, a les 10 h, que anirà a càrrec de Paco Macià. Aquest veí del poble explicarà els orígens, la història i funcionament de l’antic molí de l’oli. La idea és que el públic assistent hi participi de manera activa, aportant també les seves històries, per enriquir l’experiència. Per prendre-hi part, no caldrà inscripció.

$!La Festa de la Germandat de Vandellòs se celebrarà del 10 al 12 de maig

També criden l’atenció en el programa el concert de tarda i ball de nit de l’orquestra Nueva Saturno del dissabte 11 de maig; el monòleg l’Àngel Miralles en homenatge a l’humorista Eugenio “Tributo al Genio”, del diumenge 12 de maig a les 19 h, al pavelló municipal; i el seguici popular pels carrers del poble del dissabte 11 de maig, a les 18 h, amb la participació de: Lo Boc de Vandellòs, Mörth dels diables Sentillenes d’Arkëmis de Sabadell, Colla de diables infantils de Vandellòs, Colla de diablons de Riudoms, Manotes de la Colla de diables de Vandellòs (Pepet i Roseta), Colla de Capgrossos de Vandellòs i la Banda Municipal de Música Clau de Vent.

En la festa d’enguany no hi faltaran tampoc els actes tradicionals, com són el «Pal ensabonat» (després del concert de divendres), la venda de coques pel poble i xocolatada popular; les misses, les sardanes (a càrrec de la Cobla La Principal de Tarragona), la tirada al plat local social i la recaptació de diners de la Lliga contra el Càncer.

$!La Festa de la Germandat de Vandellòs se celebrarà del 10 al 12 de maig

També hi haurà propostes adreçades especialment a la canalla, com ara l’espectacle de màgia del Mag Nebur i l’espectacle «Hamelí» de la companyia Xip Xap; i al jovent, consistents en diverses actuacions (del grup de versions La Mitjanit, de dj Trapella, de la Xaranga Bandsonats i del dj Óscar Sánchez) i en la VI Cagada del Ruc, el concurs que organitza l’Associació de Joves de Vandellòs des de fa uns anys al camp de futbol.

El partit de futbol que es disputarà enguany en el marc de la Festa enfrontarà al CFS Vandellòs i el Tivissa FS en la Lliga Primera Divisió Catalana.

L’organització

Aquesta festa està organitzada per una dotzena entitats locals (Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, AFA Vall de Llorers, Associació de Joves de Vandellòs, Banda Municipal de Música Clau de Vent, Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs, Centre d’Estudis de la Vall, Club de Futbol Sala Vandellòs, Colla de Capgrossos de Vandellòs, Colla de Diables de Vandellòs, Consell Parroquial, Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Societat de Caçadors Sant Isidre i Secció de Tir la Murta) amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Comentarios
Multimedia Diari