La innovació pot tenir moltes cares

El patrocini de la Costa Daurada a l’Olympique de Lyon femení s’ha d’interpretar com a tota una declaració d’intencions. És una forma de visibilitzar a través de l’esport femení els valors que ha de fomentar l’activitat turística

14 mayo 2024 20:17 | Actualizado a 15 mayo 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les destinacions catalanes han estat pioneres al llarg de moltes dècades, esdevenint referents a tot el món, moltes vegades gràcies a la capacitat d’innovar del sector privat o gràcies a iniciatives, també innovadores, promogudes des de l’administració pública, i algunes, gràcies a la col·laboració entre totes dues.

Arribats al maig de l’any 2024, potser el repte més gran al qual s’enfronten les destinacions catalanes, en un entorn ultracompetitiu, en el que és impossible replicar estratègies d’èxit del passat, i altament condicionat per la necessitat de preservar la destinació i d’augmentar el valor afegit que l’activitat turística aporta a les destinacions, és continuar trobant maneres d’innovar.

En aquest context, m’ha cridat l’atenció una notícia que feia referència a l’acord al qual ha arribat la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), conjuntament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, amb l’equip femení de futbol de l’Olympique de Lyon per ser la seva patrocinadora durant dues temporades.

Crec que és una idea molt novadora apostar pel món de l’esport femení com a eina per potenciar la visibilitat de la Costa Daurada a nivell europeu, especialment a França, primer mercat de la destinació, i per connectar amb el públic general.

Aquesta iniciativa, d’una part, dona continuïtat i reforça l’estratègia de la destinació per desestacionalitzar i allargar la temporada buscant nous segments de mercat, com ha estat el cas de la vinculació amb el turisme esportiu. No és un fet casual que aquesta Setmana Santa més de 40.000 esportistes i les seves famílies pernoctaven a la Costa Daurada per assistir als moltíssims campionats que s’hi organitzen.

Però va molt més enllà. El fet d’haver escollit a l’Olympique de Lyon, l’equip de futbol femení europeu amb més títols, i amb una llarga reputació de lideratge, excel·lència i compromís, reforça valors com l’empoderament de les dones en l’esport, la igualtat de gènere i la inclusió, que la destinació fa seus i els vol transmetre, per tal de donar visibilitat i suport al talent femení en tots els àmbits. El que l’equip faci un stage a la Costa Daurada marcarà, sens dubte, una fita en aquest esforç per donar-li un impuls addicional a la destinació.

Al principi de l’article mencionava la col·laboració entre el sector privat i l’administració pública com a vector d’innovació. Crec que aquesta consideració s’aplica també en aquest cas, ja que l’acord s’emmarca dins el Pla de Promoció Conjunt, l’objectiu del qual és aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats a Catalunya, d’una forma consensuada entre els seus signants, els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquest Pla, una experiència única, ja va ser una iniciativa que va posicionar la Costa Daurada com a una destinació innovadora dins el sector turístic.

El patrocini de la Costa Daurada a l’Olympique de Lyon femení s’ha d’interpretar com a tota una declaració d’intencions per part de la destinació. És una forma de visibilitzar a través de l’esport femení els valors que ha de fomentar l’activitat turística i, per tant, s’ha de veure com a una acció estratègica que reflecteix els canvis en la manera en què les destinacions turístiques busquen connectar amb els seus públics i transmetre els seus valors.

El fet que el pròxim 25 de maig puguem assistir a una final de la Copa d’Europa Femenina entre el FC Barcelona i l’Olympique de Lyon, els dos millors equips d’Europa, reforça, sens dubte, aquesta aposta.

I fa encara més rellevant el repte, que no és menor, que aquesta aliança serveixi també per reforçar els valors de la destinació en relació amb el lideratge, l’excel·lència i el compromís mencionats anteriorment, i per visibilitzar el seu compromís amb la igualtat de gènere i l’empoderament femení.

Comentarios
Multimedia Diari