«Coses Meravelloses - La Tomba de Tutankamon» al Port de TGN

L’exposició, un viatge fascinant a l’època daurada de l’Antic Egipte, es pot veure al Tinglado 2 del Moll de Costa

26 mayo 2024 21:52 | Actualizado a 26 mayo 2024 21:54

Envoltada per la brisa marina i el ressò de l’antiguitat, l’exposició «Coses Meravelloses - La Tomba de Tutankamon» ens transporta a un viatge fascinant a través del temps i l’espai, cap a l’època daurada de l’Antic Egipte. Al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona, un univers d’enigmes i meravelles s’estén davant dels nostres ulls curiosos, esperant ser explorat i admirat.

L’aventura comença seguint les passes de l’intrèpid arqueòleg britànic Howard Carter. Amb una espelma titil·lant a la mà, Carter va obrir l’antic segell de la tomba de Tutankamon, a punt de revelar al món les meravelles que s’amagaven dins. El silenci ple de tensió, l’expectació suspesa en l’aire... i finalment, les paraules que han ressonat al llarg dels segles: «Coses Meravelloses!»

L’exposició s’endinsa en aquest moment històric a través de les fotografies originals capturades per Harry Burton, que avui en dia són custodiades amb veneració pel Griffith Institute d’Oxford. Amb cada instant congelat en el temps, podràs reviure l’emoció de la descoberta mentre els detalls prenen vida davant teu.

L’exposició reviu la descoberta de la tomba a través de fotografies originals capturades per Harry Burton

Les rèpliques meticulosament recreades d’objectes que han resistit el pas del temps et transporten directament al cor de la tomba de Tutankamon. Des de les misterioses màscares funeràries fins als exquisits amulets, cada peça revela una part del llegat fascinant d’aquesta antiga civilització.

Howard Carter i els seus col·laboradors cobren vida davant teu, com a testimonis privilegiats d’una epopeia arqueològica que ha captivat generacions senceres. En aquesta exposició pot experimentar la intriga, l’excitació i l’admiració que van embriagar els exploradors en el moment de la seva descoberta més monumental.

A mesura que recorres els passadissos d’aquesta exposició única, no només estàs presenciant la grandesa de l’Antic Egipte, sinó que també ets part d’una història contínua d’exploració i descobriment. Deixa’t endur per la màgia de «Coses Meravelloses - La Tomba de Tutankamon» i emporta’t un tros de la seva grandesa.

Tarraco Viva al Moll de Costa

El Festival Romà Tarraco Viva celebra la seva XXVI edició, transportant al públic a l’antiga Tarraco amb recreacions històriques, espectacles, tallers i activitats que reviuen l’essència de la Roma clàssica. Aquest esdeveniment, ple de color i cultura, és una oportunitat única per a submergir-se en el llegat romà de Tarragona i gaudir d’una experiència fascinant per a tota la família.

Enguany, el Port de Tarragona és en un dels escenaris principal d’aquesta edició de Tarraco Viva. Els Tinglados, el Refugi 1 i el Museu del Port de Tarragona, així com els espais exteriors adjacents, acullen un gran nombre de les activitats i experiències del festival.

A l’exposició es pot sentir la intriga, l’admiració i l’excitació que van viure els descobridors de la tomba de Tutankamon

El president del Port de Tarragona ha posat en valor els nous escenaris per on transcorre bona part de l’acció del Festival Romà Tarraco Viva. Des de l’emblemàtic Moll de Costa, Garreta ha declarat, «garantim una experiència inoblidable plena d’història, cultura i entreteniment. No es perdin aquesta oportunitat única de submergir-se en el passat romà de la nostra ciutat i viure moments inoblidables al costat de la mar! Que gaudeixin de cada moment i que visquin intensament la màgia de Roma als nostres carrers!».

Els organitzadors van presentar aquesta XXVI edició plena d’història, cultura i diversió i, es van mostrar emocionats de compartir amb aquesta experiència única que transportarà al passat gloriós de l’antiga Tarraco al públic assistent.

Les jornades Tarraco Viva comencen a organitzar-se l’any 1999 –encara que va haver-hi una edició pròleg l’any anterior– per donar suport ciutadà a la candidatura de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’èxit de les jornades ens va fer veure la necessitat de plantejar-nos la seva celebració anual, amb independència de la candidatura. Una vegada declarada patrimoni mundial, les jornades van continuar organitzant-se i cada vegada amb més acceptació i participació de públic, tant local com nacional i internacional.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari