Deu alumnes d’escoles de Tarragona, premiats al Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L’acte d’entrega va tenir lloc a La Factoria Cultural de Terrassa. De la provincia es van presentar 36 escoles en aquesta 43 edició

27 mayo 2024 21:04 | Actualizado a 27 mayo 2024 21:20

Aquest diumenge 26 de maig va tenir lloc a La Factoria Cultural de Terrassa l’acte de lliurament de premis de la 43a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar que convoca i promou la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA.

Al Concurs, que s’adreça a alumnes de primària i centres d’educació especial d’arreu de Catalunya, s’han presentant 182 escoles de tot el territori català, procedents de 118 poblacions d’arreu de Catalunya (94 de la província de Barcelona, 15 de Girona, 37 de Lleida i 36 de Tarragona).

La població amb més escoles participants ha estat Terrassa, seguida de Barcelona, Lleida, Sabadell, Tarragona, Reus, Rubí, Sant Boi de Llobregat i Santa Perpètua de la Mogoda.

Finalment, s’han repartit 61 premis entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 36 premis a escoles de primària i 25 accèssits procedents de centres d’educació especial.

Els dibuixos presentats han estat prèviament seleccionats per les escoles. Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

$!Els guanyadors

A banda del lliurament de premis, els assistents, nens, familiars i mestres, han pogut gaudir prèviament de l’espectacle familiar musical El Gegant vol ser mariner, de la companyia Jaume Ibars.

«Seguint el somni de conèixer el mar, el Gegant, descobreix un secret molt amagat. Per aconseguir trobar el misteriós tresor coneix diferents amigues molt especials, que l’ajudaran a complir la seva missió: Salvar el fons marí!!”

L’espectacle ha sensibilitzat i conscienciat a la mainada i als adults de la necessitat de canviar hàbits de consum i de vida per prevenir el canvi climàtic i afavorir els ecosistemes marins De caire participatiu, tota la família gaudirà cantant i escoltant les cançons originals composades pel Pol Aumedes i en Jaume Ibars.

A l’acte han assistit el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, la directora del Centre de Banca de Clients de BBVA a Terrassa, Verònica Fernández, i Joan Salvador, tinent d’alcalde i regidor d’educació de l’Ajuntament de Terrassa.

L’arbre de la vida i altres contes per cuidar el planeta ha estat el títol de la 43a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar. Sis contes, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional, que per tercer any consecutiu s’han alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides ens proposa assolir per transformar el món i preservar el planeta.

El concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari