El pilar de 8 amb folre i manilles de la Joves i el 9 de 9 amb folre carregat pels Verds marquen la Nit de Castells

El certamen reconeix la pionera castellera Amaia Comas, el Museu Casteller o el fotògraf David Oliete, entre altres

27 enero 2024 22:02 | Actualizado a 27 enero 2024 22:05
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pilar de 8 amb folre i manilles de la Colla Joves Xiquets de Valls a Altafulla s’ha endut el premi Moment casteller de la temporada a la XVII Nit de Castells. El certamen, celebrat aquest dissabte a Valls, ha reconegut i premiat diverses colles, entitats i personalitats com l’Amaia Comas, dels Minyons de Terrassa, pionera en pujar a construccions de màxima dificultat. Durant la vetllada també s’han distingit altres castells, com el 9 de 9 amb folre carregat pels Castellers de Vilafranca, que s’ha endut el premi imatge de la temporada. El premi de fotografia Pere Català Roca ha recaigut en David Oliete, mentre que la colla de la temporada han estat els Castellers d’Altafulla i el Museu Casteller s’ha emportat el premi especial de la nit.

La Nit de Castells és un certamen impulsat per la Revista Castells i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Valls, TAC12 i La Xarxa, que enguany ha repartit distincions arreu del territori. La Colla Joves, els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Nens del Vendrell i els Castellers d’Altafulla, a més de la castellera dels Minyons Amaia Comas i la plaça del Vi de Girona han estat els principals protagonistes de la vetllada. En total, s’han repartit onze distincions escollides per set jurats diferents.

L’emblemàtica castellera dels Minyons de Terrassa Amaia Comas s’ha endut el Premi a la Trajectòria, després de ser la primera dona en pujar al quart d’un castell de 9, el 4 de 9 sense folre descarregat pels malves a Girona fa 25 anys. De fet, la plaça del Vi de Girona ha estat distingida com a Plaça de la Temporada, com a testimoni de retorn de la gamma extra dels Capgrossos i la recuperació del 5 de 8 dels Marrecs. Precisament els Capgrossos de Mataró també han pujat a l’escenari per recollir el Premi Descarregat a la colla que més va progressar la temporada passada mantenint un alt nivell d’eficàcia i seguretat.

En l’àmbit social, el projecte ‘Fem Pinya’ dels Nens del Vendrell ha estat reconegut amb el Premi a la Iniciativa Social, mentre que l’editorial Cossetània ha estat distingida amb el títol Ambaixador Castells. Per la seva part, el fotògraf tarragoní David Oliete ha estat guardonat amb la primera edició del Premi de fotografia Pere Català Roca.

A diferència de la resta de guardonats, els únics premis que se sabien amb antelació han estat els Baròmetre Casteller, que distingeixen les colles que han estrenat pis descarregat o bé que han estat les més completes en els seus diferents nivells. D’aquesta manera, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample i els Castellers del Foix s’han emportat el premi per guanyar un pis, mentre que els Castellers de Vilafranca han estat premiats com a Colla més completa en els castells de 9, els Moixiganguers d’Igualada en els de 8, la Jove de Barcelona en els de 7 i els Castellers de Santpedor en els de 6.

Comentarios
Multimedia Diari