Homenatge a Antonio Sastre per les seves maquetes de Torredembarra

L’artista tindrà una pàgina web que serà presentada aquest dissabte 29 d’abril, al Pati del Castell

28 abril 2023 12:21 | Actualizado a 28 abril 2023 12:26
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pati del Castell acollirà la presentació de la pàgina web «Museu visual Antonio Sastre», un acte que es durà a terme aquest dissabte, 29 d’abril, a les 12 h, al Pati del Castell, organitzat per la família de l’artista torrenc i la dissenyadora del projecte, Chelo Ruiz Ferrer.

Antonio Sastre Ribas va morir el 2020 i era molt conegut a la població per ser autor de maquetes que reprodueixen edificis emblemàtics de Torredembarra com l’Església de Clarà, Cal Bofill, la Torre de la Vila, la font de la Plaça i el Molí de Vent. Una vegada finalitzada la presentació es visitaran les maquetes que es troben exposades a l’Ajuntament.

L’any 2009, Antoni Sastre va fer donació d’algunes de les seves obres a l’Ajuntament de Torredembarra, maquetes que es poden veure de forma permanent en diferents punts de l’edifici del Castell. L’any 2018, la Sala Lluís d’Icart va acollir una nova exposició de l’artista. A més de les maquetes emblemàtiques de Torredembarra també s’hi van poder veure altres miniatures que reprodueixen indrets singulars com l’Església de Sant Climent de Taüll, l’Església de l’Assumpció de Bossòst o el Monestir de Ripoll, així com models de construccions pròpies de la Tàrraco romana, com el Pont del Diable, l’Arc de Berà i la Torre dels Escipions. Altres de les obres que es van exposar, com La Masieta, La Sínia o La barraca de pedra seca, havien estat creades sense seguir cap model, fruit de la inspiració de l’artista.

El propi artista va cedir la maqueta de Sant Climent de Taüll a l’Ajuntament de la Vall de Boí i la miniatura del Monestir de Ripoll a l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Antoni Sastre va néixer a Tarragona l’any 1934 i als nou anys es va traslladar a viure a la Torre. El dibuix i la pintura van ser sempre les seves aficions predilectes, disciplines que va aprendre de forma autodidacta i de les quals Torredembarra en conserva un bon testimoni, ja que els seus esgrafiats es poden admirar en diferents façanes de la vila.

Chelo Ruiz treballa en un institut de Montblanc i la seva amistat amb la família Sastre Garcia la va impulsar a dissenyar el projecte i la pàgina web.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari