La Vella viu la duresa de les caigudes i la Joves ho pot descarregar tot

L’actuació, molt calorosa, va durar més de tres hores, i hi va haver diferents intents desmuntats de 4d9f

16 agosto 2023 11:26 | Actualizado a 16 agosto 2023 11:43
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Bisbal del Penedès és una d’aquelles places que reviu el debat sobre els horaris de les actuacions. Una actuació molt calorosa, a dos quarts d’una del migdia i en un carrer Doctor Robert, que gairebé no té llocs d’ombra, amb més de 30 graus. La Colla Vells Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca van tenir un migdia marcat pels intents desmuntats, alguna caiguda, i la demostració, un cop més, que el 4d9f no és fàcil.

La Vella i els Castellers de Vilafranca volien recuperar les bones sensacions després d’algunes caigudes que havien tingut el cap de setmana passat, i fer un bon paper en una plaça que ha vist grans castells.

$!El 4d9f dels Castellers de Vilafranca. Foto: cedida

La primera ronda era molt àgil, i ràpida, però arribava la primera ensopegada per la Colla Vella. Els Castellers de Vilafranca obrien amb el 4d9f, castell que descarregaven sense moltes dificultats.

La Joves de Valls ho feia amb el 3d9f, el vuitè de l’any, fet que té gran mèrit, ja que l’any passat en aquesta època només n’havien pogut descarregar tres, el triple. I la Colla Vella tenia la primera ensopegada. També començaven amb el 3d9f, però el deixaven en carregat, perquè quan sortia l’enxaneta l’estructura patia molt pel pis de sisens i acabava cedint.

A segona ronda era el moment dels id4d9f. Els Castellers de Vilafranca descarregaven un bon 3d9f, amb canvis al tronc, i ja pensant en un futur. Però ni la Joves ni la Vella podien amb el 4d9f, que en les dues ocasions quedava en intent desmuntat, perquè no volien arriscar més del compte i patir una caiguda, especialment la Vella, que ja havia tingut un ensurt.

Els Verds, veient que tot els estava sortint bé anunciaven que intentarien per acabar les rondes de castells el 4d9fa, una estructura que no descarreguen des del 2017. El castell ja pujava incòmode, i decidien baixar-lo per agafar forces, aire, i tornar-hi.

Els intents desmuntats que hi va haver a la segona ronda va fer que tot anés més lent

La Joves de Valls decidia apostar per agafar confiança amb un 5d8 de postal. I la Vella hi tornava amb el 4d9f. Un castell que pujava bé, però es complicava quan la canalla es col·locava pel pis de terços. Un cop feta l’aleta, i amb la baixada de dosos, contra tot pronòstic, acabava cedint pels pisos superiors, provocant una nova caiguda dels de la camisa rosada. La Diada es complicava especialment per la Colla Vella.

$!El 4d9f carregat de la Colla Vella. Foto: cedida

L’actuació s’anava allargant, havia començat feia més de dues hores, i s’encetava la quarta ronda. Els Castellers de Vilafranca molt lluny d’abaixar els braços hi tornava amb el 4d9fa. Semblava que el castell pujava una mica millor, però també quedava amb intent desmuntat, ja que tornaven a treballar-lo incòmode.

La Colla Joves tornava a provar el 4d9f, que l’aconseguia descarregar, el segon de la temporada, tot i haver-lo de treballar. Això provocava la celebració dels vallencs que cantaven «i tot descarregat», i s’anotava la segona Tripleta Màgica de l’any. Havien revertit la situació, i expulsar els dubtes amb el 4d9f. La Vella decidia acabar amb un molt bon 4d8a.

$!La Joves de Valls i el seu segon 4d9f. Foto: Roser Giner

Els Castellers de Vilafranca volien sortir de plaça amb 3 castells, i també feien el 4d8a per acabar l’actuació. Un castell que no els suposava un gran problema.

Les tres colles feien pilar de mèrit. Els Castellers de Vilafranca descarregaven un bon pd7f amb un folre molt reduït. La Colla Vella també tancava amb el pd7f, el cinquè de l’any, però amb un regust d’haver carregat dos castells. I per la seva banda, la Colla Joves acabava amb el pd6 descarregat sense problema.

Comentarios
Multimedia Diari