Les estrenes volen esdevenir una de les protagonistes de Sant Fèlix

La Joves de Valls, la Vella, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca ja ho tenen tot a punt per a avui

30 agosto 2023 09:05 | Actualizado a 30 agosto 2023 09:09
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pel món casteller el 30 d’agost és una cita insubstituïble al calendari. Sinònim de Sant Fèlix, de grans castells i de posar el focus a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa es troben a partir d’un quart d’una per mostrar els seus millors castells. Les quatre colles ja han fet la feina als assajos, i la intenció és mostrar-ho a la plaça.

Els Castellers de Vilafranca -que van actuar ahir al migdia- tenen un objectiu prioritari: el 3d10fm. Un castell que ja fa anys que porten per aquestes dates, i que s’ha convertit en una estructura insígnia pels vilafranquins. Han fet proves fins a setens, i els últims 3d9f també els han donat bones sensacions.

De fet, enguany ja n’han descarregat 13. El 2d9fm també passaria pels seus plans, un castell que ja han descarregat una vegada aquest 2023, i que també han carregat un cop més. I no descartarien el 4d9fa, estructura que només van poder carregar a l’Arboç. Tot això, ho acompanyarien del pd8fm, que també han portat a plaça enguany.

$!El 4d9fa carregat pels Castellers de Vilafranca. Foto: Cedida

La Colla Vella Xiquets de Valls ha sigut capaç de descarregar també enguany castells de gamma extra. De fet, tenen una gran relació amb el 4d9fa, que han descarregat fins a tres ocasions, l’últim cop dissabte al Catllar per obrir l’actuació.

A més també han descarregat el pd8fm. Tot fa pensar que podrien portar els dos castells a Vilafranca del Penedès. A més d’això també han assajat el 2d8sf, estructura que tenen al cap estrenar. I a més no descarten, si tot va bé, el 5d9f, un castell que també estrenarien a Vilafranca del Penedès. Per tant, els de la camisa rosada també voldrien sortir de la plaça de la Vila amb tres castells de gamma extra.

Les quatre colles volen fer els millors castells a la plaça de la Vila i dur a terme estrenes

Per la seva banda, a l’altra punta de la plaça hi haurà la colla Joves Xiquets de Valls. Els Diables Vermells encara no han fet el pas a la gamma extra. Sí que han descarregat la Tripleta Màgica, i han descarregat el 3d9f en diferents ocasions. Veuen la plaça de la Vila com el lloc perfecte per poder estrenar castells de màxima dificultat. Els seus principals reptes son el 5d9f.

L’any passat ja van descarregar molts 5d8 amb la intenció de pujar-los un pis més, i aquest 2023 ja n’han descarregat vuit. Esperen que sigui garantia per poder descarregar el 5d9f. També han assajat el 4d9sf, un castell que el passat 2022 els va donar molts bons resultats, i esperen que aquesta temporada també sigui una garantia. El pd8fm tampoc l’han pogut portar a plaça enguany, i també el podrien estrenar per primer cop. Tot i això, també han assajat el 2d8sf, un castell que sembla que no anirà avui, però que no descarten del tot.

$!El 4d9fa descarregat per la Vella a Sant Joan Foto: Àngel Ullate

Finalment, els Minyons de Terrassa també arriben amb ganes a Vilafranca del Penedès. Els terrassencs son aquells que han tingut menys temps per preparar-se per la cita, ja que han fet vacances bona part del mes d’agost. Tot i això, arriben amb bona part dels deures fets. Els malves ja han descarregat el 2d9fm enguany, que tenen ganes de tornar a portar a plaça. També tenen en cartera, i farien per primer cop el 2023, el 5d9f, un castell que han assajat i provat al pati, i que tenen ganes de portar a plaça. Tot ho acompanyarien dels castells bàsics de nou.

Així com ja és habitual la diada de Sant Fèlix tindrà sis rondes, i només permetrà un peu desmuntat. En una mateixa ronda es permet que una colla faci dos castells de forma simultània, i les colles que hagin completat tres castells, després i en ordre d’actuació, podran fer els pilars superiors a cinc.

Les quatre colles castelleres afronten a Sant Fèlix amb ganes de fer grans castells, dur a terme estrenes i sortir de plaça amb molt bones sensacions, i reafirmant la feina feta a assaig.

Comentarios
Multimedia Diari