Presentació a Tarragona de la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana

Es tracta d’un projecte que reivindica la cultura popular com a ferramenta social i integradora per tal que la rumba catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO

22 marzo 2023 13:28 | Actualizado a 22 marzo 2023 17:30
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui dimecres s’ha presentat a la Subdelegació del Govern a Tarragona la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana. A l’acte han assistit el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, i el músic Antonio Carbonell “Sicus”.

Es tracta d’un projecte que reivindica la cultura popular com a ferramenta social i integradora per tal que la rumba catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO.

?wmode=transparent&showinfo=0&theme=light">

L’integren professionals de la rumba catalana, como Siscus Carbonell (Sabor de Gracia), Rosa Pubill (filla de Peret) o Amadeu Valentí (fill de Chacho), així com la Comunitat Gitana, o entitats com Mare Terra Fundació Mediterrània i la Red Internacional de Escritores por la Tierra.

Santiago Castellà ha expressat el seu recolzament a la iniciativa al temps que ha lloat el paper integrador, cultural i festiu de la rumba. Per la seva part, Ángel Juárez ha explicat l’origen de la plataforma i ha remarcat que la rumba és un bé de tots. Per últim, “Siscus” ha fet una explicació tècnica de les diverses formes d’interpretar la rumba, mitjançant el seu famós “ventilador”, mentre ha tocat i cantat fragments d’alguns dels temes més coneguts de la història de la rumba.

Comentarios
Multimedia Diari