Investigadors de Tarragona identifiquen nous biomarcadors per diagnosticar i tractar a temps l’artritis reumatoide

Quan l’àcid glicèric, l’àcid làctic i l’àcid 3-hidroxiisovalèric estan alterats indica que la persona es troba en un estadi inicial de la malaltia

20 septiembre 2023 07:41 | Actualizado a 20 septiembre 2023 11:42
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un estudi liderat pel Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (DIBIOMEC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), i que ha comptat amb la col·laboració del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, ha identificat nous biomarcadors a la sang que permetran detectar a temps l’artritis reumatoide.

Quan l’àcid glicèric, l’àcid làctic i l’àcid 3-hidroxiisovalèric estan alterats indica que la persona es troba en un estadi inicial de la malaltia

Aquesta és una malaltia autoimmune crònica que implica la inflamació articular i la destrucció òssia, i que pot tenir conseqüències devastadores per a la salut de les persones que la pateixen, ja que si no es tracta a temps, les pot incapacitar per complet anul·lant la seva mobilitat i autonomia.

Així, l’estudi ha identificat com a biomarcadors per a la detecció precoç de la malaltia un panell de molècules compost per l’àcid glicèric, l’àcid làctic i l’àcid 3-hidroxiisovalèric: «Quan tots tres estan alterats indica que la persona es troba en un estadi inicial de la malaltia», explica la Dra. Matilde Chacón, investigadora responsable del grup de recerca DIBIOMEC. D’altra banda, aquesta informació podria ser de gran ajuda per desenvolupar fàrmacs més efectius. El proper pas és validar els resultats amb una mostra de pacients més àmplia i perfils diversificats.

Comentarios
Multimedia Diari