Sant Jordi sense el llibre més venut

Enguany és la primera diada que cau en feiner des de la pandèmia

08 abril 2024 15:24 | Actualizado a 08 abril 2024 16:22
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Queden menys de quinze dies per Sant Jordi i les perspectives són bones. Per primer cop des de la pandèmia, enguany cau en dia feiner, per la qual cosa, com ha apuntat aquest matí Jordi Ferré, representant de la Cambra del Llibre, «això pressuposa que la venda es farà en els llocs habituals on viu la gent». Pel que fa a les vendes, Ferré ha manifestat que la diada «s’espera amb optimisme després de les dades del primer trimestre. El sector estaria satisfet si poguéssim tenir unes xifres similars a les de l’any passat amb la venda d’1,87 milions d’exemplars i una facturació acumulada durant la setmana de 24 milions d’euros».

Amb relació als llibres més venuts, la llista més esperada al final de la jornada, enguany hi haurà novetats. El Gremi de Llibreters puntualitza que aquests representen només un 6% del total de les vendes. «Per Sant Jordi hi ha una enorme bibliodiversitat, la facturació queda repartida entre molts títols», reconeix Ferré.

En qualsevol cas, aquesta edició s’haurà d’esperar uns dies a tenir-ne les dades. En aquest sentit, el president del Gremi de Llibreters, Èric del Arco, ha explicat la metodologia per fer les llistes dels més venuts. «No es pot dir quin és el títol el mateix dia perquè encara no estan tancades totes les parades. Aleshores, enguany parlarem de tendències, dels cinc que s’estan venent més, així com les tendències dels tres o quatre dies anteriors. El dia 24 es passaran les llistes reals i el 29 ja es podrà fer balanç», afirmà.

Per la seva banda, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha apuntat que «tenim la millor festa del món, una diada que demostra que tothom pot ser un gran lector. S’adquireixen una gran varietat de gèneres, uns 60.000 títols diferents entre si i el que més es ven és literatura infantil i juvenil, tot i que cada vegada més còmic».

Pel que fa a la província de Tarragona, les parades s’instal·laran als llocs habituals. A Tarragona, les llibreries s’aplegaran en un dels trams de la Rambla Nova, dedicada específicament als llibres, tot compartint la resta del passeig amb les entitats, que s’ubicaran en altres coques.

A Reus, les llibreries, que també poden parar davant dels establiments, i les floristeries s’ubicaran a la plaça del Mercadal i la resta d’entitats i escoles en diferents carrers i places.

La plaça de l’Ajuntament d’Amposta és l’epicentre de les parades de les llibreries i el carrer Major acollirà les associacions. I a Tortosa, l’eix que marquen els carrers Sant Blai, plaça de l’Àngel, carrer de l’Àngel, plaça Agustí Querol, carrer de la Rosa i plaça de la Cinta, és l’espai de llibreries, roses i entitats.

Comentarios
Multimedia Diari