Aigua i paisatge, protagonistes del festival mónFILMAT

Les projeccions de les 13 pel·lícules i 24 curtmetratges tindran lloc al Centre d’Art Lo Pati, diversos punts d’Amposta i la plaça Sant Pere de les Cases d’Alcanar, del 13 al 16 de juny

29 mayo 2024 16:45 | Actualizado a 29 mayo 2024 16:45
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

MónFILMAT, el Festival Internacional de Cinema i Paisatge, té enguany en l’aigua el seu motiu central, present de forma transversal en la majoria els 13 llargmetratges i 24 curtmetratges que ha programant el Centre d’Art Lo Pati i que es projectaran a Amposta i les Cases d’Alcanar entre el 13 i el 16 de juny.

Una novena edició en format concentrat de quatre dies que compta com a festival convidat amb l’International Ocean Film Tour, certamen amb 18 anys d’història i presència en una vintena de països del món, amb l’objectiu de fomentar la protecció, defensa i conservació dels oceans mitjançant la projecció de documentals divulgatius.

Les projeccions de mónFILMAT es concentraran a la sala de Lo Pati i la plaça Mari Chordà d’Amposta, tot i que també hi ha sessions previstes en altres punts de la ciutat com el FabLab Terres de l’Ebre, l’auditori de la Lira Ampostina i la Plaça Fidel. A més, s’ha programat una projecció a la plaça Sant Pere de les Cases d’Alcanar.

El festival arrencarà el dijous 13 de juny amb una sessió dedicada als escolars a La Lira Ampostina (10.00 h), amb ‘Nina i el secret de l’eriçó’. L’altra sessió infantil a la programació (aquest cop oberta a tota la ciutadania) serà dissabte al matí, amb ‘Sirocco i el Regne dels Vents’, que es va emportar el Premi del Públic en el prestigiós Festival de Cinema d’Animació d’Annecy 2023.

El festival s’inaugurarà oficialment divendres 14 a les 22.00 h amb ‘Solo arrojaron’, el debut a la direcció del cineasta Adrià Pagès. La sessió comptarà amb la presència del mateix director, a més de Pepa Català (directora art), Davy Lyons (actor) i Paola Licari (actriu).

Entre la programació també destaca ‘Tierra de nuestras madres’ de Liz Lobato, un cant al surrealisme manxec filmat en blanc i negre. La projecció, dissabte 15 a les 18.00 h, també comptarà amb la presència de la directora.

Es comptarà amb directors i membres
dels equips artístics i tècnics dels films

Dissabte 15 a les 22.00 h, les Cases d’Alcanar acolliran les projeccions vinculades a l’International Ocean Film Tour.

‘Al otro lado de la niebla’ tancarà el festival (diumenge 16 a les 22.00h) en forma de repte: gaudir d’un film en 3D a l’aire lliure. La primera pel·lícula en format 3D de mómFILMAT és el documental del director de referència de l’Equador, Sebastián Cordero. Explica la història del primer equatorià que va arribar a l’Everest, 25 anys després d’aquella fita.

El festival mónFILMAT té per objectiu col·lectivitzar l’experiència de veure cinema i per això es compta amb la presència de tretze directors, directores i professionals dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules, segons expliquen la directora de Lo Pati, Aida Boix, i Xavier Miró, programador del festival. Les projeccions són gratuïtes i sense reserva.

EL PROGRAMA

Dijous 13 de juny

10 h. Nina i el secret de l’eriçó. La Lira Ampostina

20 h. Viajando hacia el desierto. Lo Pati

22 h. mónANIMAT. Plaça de Fidel

Divendres 14 de juny

18 h. La jauría. Lo Pati

20 h. Els Encantats. Lo Pati

22 h. Inauguració. Solo Arrojaron. Lo Pati

Dissabte 15 de juny

12 h. Sirocco i el regne dels vents. Lo Pati

16 h. Here. Lo Pati

18 h. Tierra de nuestras madres. Lo Pati

20 h. Sobre todo de noche. Lo Pati

22 h. mónFestival. Plaça Sant Pere, les Cases d’Alcanar

Diumenge 16 de juny

10 h. Tant prop i tant lluny. FabLab

12 h. Curts, convidats i vermut. FabLab

16 h. Fauna. Lo Pati

18 h. ¿Preparados para el tsunami? Lo Pati

20 h. Discoboy. Lo pati

22 h. Al otro lado de la niebla. Lo Pati

Comentarios
Multimedia Diari