Amposta impulsa un pla per lluitar contra el maltractament a la gent gran

Seguint el model creat a l’Anoia, un equip social treballarà en xarxa per detectar i solucionar la problemàtica

23 junio 2024 21:22 | Actualizado a 24 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha posat en marxa un equip d’atenció a la vellesa per lluitar contra el maltractament a la gent gran. Es tracta d’un projecte en xarxa que abordarà aquesta problemàtica que afecta cada vegada a més gent a Catalunya.

Segons explica Assumpta Eixarch, coordinadora de l’àrea de Drets Socials i Ciutadania, el projecte sorgeix de la necessitat de dotar de recursos contra el maltractament a la gent gran. Eixarch assenyala que, en el cas d’aquest col·lectiu, malauradament, no hi ha tanta regulació per aquesta problemàtica com en altres grups i que també falten més recursos especialitzats per part de l’administració de la Generalitat.

Per tant, aquest nou projecte d’Atenció a la Vellesa treballarà per dotar de més recursos amb un equip que està integrat per treballadors de Serveis Socials. S’inclouen una persona especialitzada en treball social, una altra de l’àmbit jurídic i també de la psicologia, tots amb especialització per detectar i acompanyar en aquestes situacions.

Un dels punts forts de la iniciativa serà el treball en xarxa. L’equip estarà coordinat amb l’Hospital Comarcal i el Centre d’Atenció Primària (CAP). Així mateix, Eixarch afegeix que tothom s’hi pot implicar, «qualsevol persona o servei públic pot ser detector d’un maltractament. A partir d’aquí s’analitzarà i es treballarà per tal de minorar aquesta situació».

El projecte, conegut com a EAVA, segueix el model que va crear fa gairebé una dècada el Consell Comarcal de l’Anoia. El d’Amposta és el tercer que es crea a Catalunya.

Plans d‘atenció a la gent gran

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha recordat que «fa anys que dotem de recursos i invertim a millorar la vida de les persones grans a la nostra ciutat, especialment aquelles que viuen soles i la singularitat de les seves situacions és una cosa que ens preocupa».

En aquest sentit, l’ajuntament ha impulsat diversos projectes, com el Bon dia, que lluita contra la soledat no volguda i la dinamització el Casal Cívic de Gent gran on es fan activitats contra la bretxa digital o de foment de la vida activa. A més, també s’ha creat el Pla d’Envelliment actiu, una guia amb les polítiques que promouen l’envelliment actiu i saludable relacionat amb les persones grans de la ciutat.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari