Amposta suspèn de forma temporal la zona blava

Des d’aquest dimecres ja no cal pagar. El consistori ha decidit no prorrogar la concessió a l’empresa

28 febrero 2024 17:23 | Actualizado a 28 febrero 2024 17:23
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha suspès, des d’aquest dimecres, la zona blava d’estacionament de la ciutat de forma temporal. La ciutadania així no ha de pagar per estacionar als carrers marcats en blau, després que haja finalitzat el contracte amb l’empresa concessionària de l’explotació de la zona blava i l’Ajuntament estiga estudiant com gestionar la zona en el futur.

Cal dir que la zona blava de la capital del Montsià no ha quedat anul·lada de forma definitiva, sinó que es tracta d’una suspensió temporal mentre l’Ajuntament treballa al respecte.

Al juliol del 2008 es va signar un contracte amb l’empresa Eysa, on es vinculava l’explotació de la zona blava amb la construcció i gestió de l’aparcament de la plaça Ramon Berenguer IV. Aquest contracte definia que la durada de la concessió de l’aparcament era de 40 anys prorrogable fins a 50 i que, en el cas de la zona blava, el contracte es fixava en 15 anys amb una possible pròrroga de 10 anys més. «En el cas concret de la zona blava, el contracte fixava que la pròrroga de la zona blava es podia fer en cas que fos necessari restablir l’equilibri econòmic i financer», explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. «Tot i que l’empresa ha manifestat la voluntat de prorrogar-lo l’informe que tenim dels serveis jurídics determina que la concessió no és prorrogable perquè les pèrdues que ha pogut tenir l’empresa durant aquests anys no han sigut a causa de decisions de l’Ajuntament, sinó perquè no s’han complert les expectatives que tenia l’empresa concessionària».

Així, l’Ajuntament d’Amposta ja ha traslladat a l’empresa concessionària aquesta resolució i durant aquest dimecres i dijous es procedirà a tancar les màquines i tapar tota la senyalització.

Ara l’Ajuntament aprofitarà aquesta situació per reestructurar la zona blava i decidir el sistema de gestió que es portarà a terme en el futur. «Volem aprofitar aquesta situació per reestructurar la zona blava, ja que hi ha carrers de la ciutat que no té sentit que la tinguen. Farem un replanteig per veure com la distribuïm. N’hi ha que pensem que s’han de mantenir, com a la es zones comercials, on és necessària la rotació. I després pensarem el sistema de gestió d’aquesta zona blava», clou.

Comentarios
Multimedia Diari