ArtXibarri: el dia que més «es xala» al nucli antic de Tortosa

150 xiquets participen en una divertida jornada al nucli antic que vol fomentar la cohesió social i la pertinença al barri

07 junio 2024 20:31 | Actualizado a 08 junio 2024 13:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 150 xiquets van participar aquest divendres en la dotzena edició de l’ArXibarri al nucli històric de Tortosa, en una divertida jornada i festa al carrer amb tot tipus d’activitats que també va mobilitzar fins a una seixantena de voluntaris.

ArtXibarri és una jornada lúdica i festiva de llarga trajectòria per millorar la convivència al nucli antic organitzada per l’Ajuntament de Tortosa amb la col·laboració d’entitats com Atzavara-Arrels, Càritas, Fites, les fundacions Mercè Fontanilles i Resilis (PIL Ebre), en el marc de la Xarxa per la Convivència.

Des de les 17 hores un nombrós grup de xiquets van participar divendres en les activitats organitzades, com el joc «Dóna la volta al món», que permetia als xiquets recórrer tres places (els Dolors, Mossèn Sol i Sant Joan) amb un passaport fent diversos jocs en cada carpa i país: en un pintaven màscares africanes, en un altre davantals, en un altre es llençaven en tirolina, en un aprenien a tocar el calaix flamenc, en un altre ballaven... Passant pels diveros països i ciutats que eren, en realitat, tota una mostra de la multiculturalitat que tenen també aquests barris.

El joc va ser molt vistós i participatiu, amb xiquets de totes les edats. Un d’ells era Rubén, de 7 anys. La seua mare Lucía, mare de quatre xiquets més, explicava que participen cada any, a l’ArtXibarri. «Som veïns del barri i els xiquets s’ho passen molt bé. Venim cada any. Hem vingut quatre perquè tinc un de malalt a casa», detallava.

El projecte, com va explicar Irene Segarra, tècnica d’Acció Comunitària i responsable de l’Espai Obert d’Aprenentatge, és «fruit del treball compartit des de fa molts anys», que aposta per «l’enriquiment de la diversitat cultural».

«Aquesta és una acció que fa 12 anys que se celebra amb l’objectiu de millorar la convivència entre diferents barris de la ciutat, també amb la voluntat de crear un sentiment de pertinença», valorava també l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. «És molt important treballar en esta línia tenint en compte els discursos de l’extrema dreta que està havent».

L’Artxibarri també va incloure una actuació d’animació a la plaça Sant Joan i va cloure amb un sopar comunitari ‘A halar’ a la plaça Mossèn Sol.

Àgora ciutadana

Coincidint amb l’ArtXibarri també va programar-se l’àgora ciutadana dels Pressupostos Participatius al nucli històric, a la plaça Mossèn Sol.

Després d’haver-se celebrat al carrer Cervantes, al parc Teodor Gonzàlez i a Ferreries, es faran tres nous punts de trobada més en altres llocs de la ciutat per tal que els ciutadans puguen dir la seua i proposar inversions possibles per als seus barris en el marc dels Pressupostos Participatius de la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari