El Consorci d’Aigües inverteix 6 milions en millores a la planta de l’Ampolla

Els ajuntaments i indústries que s’abasteixen del minitransvasament de l’Ebre veuran incrementada la tarifa un 2 per cent l’any que ve

24 octubre 2023 17:24 | Actualizado a 25 octubre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’assemblea del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), ens que gestiona el minitransvasament de l’Ebre, ha aprovat un pressupost per al 2024 de 47,4 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un increment del 3,5 per cent respecte a aquest any.

Actualment s’abasteixen d’aigua del minitransvasament 69 ajuntaments i 25 indústries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que hauran de fer front l’any que ve a un increment de la tarifa del 2 per cent. En l’actual context, es tracta d’una pujada lleu que intenta repercutir el mínim possible en els consorciats l’increment general de costos, segons explicà el president del CAT, Joan Alginet. «Som una entitat sense ànim de lucre i per això el nostre últim objectiu és millorar els procediments, per oferir a la indústria i els ajuntaments una aigua de molta qualitat», remarcà.

En aquest sentit, l’any que ve es preveu una partida d’inversions de 14,11 milions d’euros. D’aquestos, vora 6 milions es destinaran a ampliar i actualitzar les instal·lacions de la planta potabilitzadora de l’Ampolla, amb la modernització del laboratori o la construcció d’un gran magatzem, entre d’altres actuacions. També es destinaran 4 milions d’euros a continuar amb el procés de digitalització de la xarxa de distribució de l’aigua.

La previsió de consum per al 2024 és de 76,5 hectòmetres cúbics d’aigua. En aquest sentit, no es preveu que tinguin una incidència significativa en el consum les noves peticions de connexió al Consorci per part d’ajuntaments de la Conca de Barberà o el Baix Penedès; municipis petits que han vist afectat el seu subministrament per l’actual context de sequera, segons explicà el director gerent del CAT, Josep-Xavier Pujol.

Actualment ja s’estan redactant diferents projectes per fer possible les noves connexions, amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari