El Govern de Tortosa condemna la «mala gestió» de l’Hospital de Jesús

Junts per Tortosa demana un ple extraordinari per a debatre sobre aquests comptes sense límit de temps

08 abril 2024 19:40 | Actualizado a 09 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar una moció dels grups Movem Tortosa-PSC i Esquerra (que conformen l’equip de govern) per condemnar la «mala gestió» de l’anterior govern envers l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

La moció presentada condemna «amb rotunditat la mala gestió de l’anterior equip de govern», que ha portat el centre a un dèficit «estructural» d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici 2023. La moció també insta el govern a seguir treballant conjuntament amb la Generalitat per a garantir la continuïtat de l’Hospital de Jesús i la residència i convertir-la en una institució «viable» des d’un punt de vista financer amb un doble objectiu: el manteniment de l’equip humà i la qualitat assistencial als usuaris. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Movem Tortosa, PSC i Esquerra, el vot en contra de Junts per Tortosa, i el vot de qualitat de l’alcalde, Jordi Jordan.

La regidora Sònia Rupérez (Movem) va detallar que el centre sociosanitari pateix «una realitat complicada que no és fruit d’un fet puntual sinó d’una situació repetida en el temps i en la qual fins ara no s’han buscat solucions efectives». També la regidora Mar Lleixà (ERC) va incidir en què «l’anterior govern mai va fer un exercici d’explicació a la ciutadania per detallar la situació».

Davant d’això la portaveu de Junts Meritxell Roigé va exposar que «avui el govern ens fa viure un moment esperpèntic. Només saben fer oposició de l’oposició» i va recordar que «la retallada es va fer de dos milions d’euros el 2020 per part d’un govern d’Esquerra, i han sigut incapaços de compensar aquesta retallada com feiem nosaltres», amb «moltes hores de treball». Roigé va recordar que el juny del 2022 es va aprovar una moció de Presidència, signada per tots els grups municipals, en què ja es demanava una millora del finançament i s’explicava la situació.

Per tot plegat Junts per Tortosa ha demanat un ple extraordinari per debatre aquesta qüestió sense el límit de temps que marca una sessió plenària ordinària.

El ple de l’Ajuntament de Tortosa també va aprovar ahir al vespre per unanimitat les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i el privat.

Pel que fa a les bases de concessió de subvencions per l’organització d’activitats culturals incorporen alguns canvis com ara que la concessió de l’ajut es condiciona a aconseguir una puntuació mínima de 50 punts (sobre 100), la valoració d’aspectes com l’aplicació de la paritat de gènere i la perspectiva de gènere en els projectes o la realització d’activitats culturals amb una finalitat inclusiva. Ara, una vegada aprovades les bases, l’Ajuntament publicarà la convocatòria de concessió dels ajuts corresponent a l’exercici 2024.

07 Sumario
Comentarios
Multimedia Diari