El piano surt al carrer i als espais patrimonials de Tortosa amb el festival Toca’m

Les actuacions es porten a terme a llocs emblemàtics com els Reials Col·legis, el Museu, el parc o vora el riu Ebre, fins i tot de nit

24 mayo 2024 17:38 | Actualizado a 24 mayo 2024 19:25
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins aquest diumenge el so del piano inunda els carrers de Tortosa, en el marc del Festival Toca’m, que enguany celebra la seua tercera edició. Es tracta d’un original i únic festival que posa el piano com a protagonista absolut al mig del carrer i als edificis patrimonials de la ciutat, amb actuacions de músics professionals i grans pianistes del país.

Les actuacions es porten a terme a llocs emblemàtics com són els Reials Col·legis, el Museu de Tortosa, el parc o vora el riu Ebre, fins i tot de nit. A la llum de la lluna o de les espelmes, alguns dels concerts en aquests espais són totalment sensorials i de gran bellesa.

Una novetat de Toca’m d’enguany són els concerts de petit format a terrats d’edificis arquitectònicament i històricament emblemàtics de la ciutat. En aquesta edició col·laboren la Cambra de Comerç de Tortosa i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El programa inclou nombroses propostes amb pianistes destacats. Una d’elles per exemple és «Homenatge a Rachmaninoff», que interpretarà Yukiko Akagi aquest dissabte al vespre als Reials Col·legis. La programació completa es pot consultar al web tocam.cat. L’acte de cloenda serà aquest diumenge al vespre a la plaça de la Catedral amb Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves. Tots els concerts són gratuïts, ja que l’objectiu és apropar la música a tothom, que l’entrada no siga impediment.

Des d’una vessant social, també s’aproparà el piano als sectors més vulnerables, com són els hospitals i residències geriàtriques de la ciutat. La proposta inclou fer concerts als Hospitals i residències geriàtriques de la ciutat, Hospital Verge de la Cinta, Hospital de la Santa Creu de Jesús, residència geriàtrica L’Onada Tortosa, on s’oferiran concerts per als usuaris dels centres. També a l’Hospital Verge de la Cinta un piano romandrà tres dies perquè els usuaris puguen tocar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari