El ple d’Alcanar aprova el pressupost: 11,5 milions d’euros per aquest 2024

Els comptes inclouen reparacions de camins danyats pels aiguats i preveuen un increment del 126% en cultura i del 43% en neteja

02 enero 2024 17:06 | Actualizado a 03 enero 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el nou pressupost municipal per al 2024, de 11.584.850,16 euros, el més elevat dels últims tres anys. Es va aprovar amb els vots a favor dels set regidors d’ERC, mentre que els tres representants de Junts, els dos de la CUP i la regidora del PSC hi van votar en contra. Des de l’equip de govern destaquen l’augment del 126% de la partida per a cultura i del 43% per a la neteja i manteniment del municipi.

El regidor d’Hisenda, Marc Chavalera, indicava que es tracta d’un pressupost que s’adapta a la realitat actual, marcada per l’increment de la inflació i dels preus, «que suposa un augment de la despesa financera del 118%». Els comptes també estan condicionats per la reactivació de les Regles Fiscals, fet que suposarà un major control de les despeses i inversions, però tot i així Chavalera insistia que «s’ha fet un gran esforç per crear uns comptes que atenguin les necessitats dels veïns, a més de continuar amb el suport al nostre teixit associatiu».

L’alcalde, Joan Roig, destacava l’increment del 126% en matèria de cultura, assenyalant que «es tracta d’una important aposta per a potenciar aquest sector i fer d’Alcanar un referent a nivell de país». En relació a l’increment del 43% de la partida per a la neteja i manteniment, l’alcalde assegurà que «s’ha fet un important esforç per a augmentar aquesta dotació per continuar fent d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja una localitat més accessible i amb un entorn urbà més amable amb els veïns». En aquesta mateixa línia, assenyalava que continuaran les inversions per a executar les reparacions dels aiguats del passat mes de setembre, «amb les feines d’adequació de tots els danys que van ocasionar les intenses precipitacions, en especial els camins rurals, per oferir un vials més segurs per als canareus i casencs que cada dia accedeixen a les finques».

Comentarios
Multimedia Diari