El polígon industrial de Gandesa tindrà un accés directe des de la carretera C-43

La Generalitat licita per un import d’1,3 milions d’euros els treballs, que començaran la tardor vinent

08 mayo 2024 17:55 | Actualizado a 09 mayo 2024 17:14
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori ha licitat les obres d’un nou vial que facilitarà l’accés al polígon industrial la Plana de Gandesa, des de la carretera C-43. Els treballs, que es liciten per un import d’1,3 milions d’euros, consisteixen en la construcció d’un vial que connectarà l’accés al polígon la Plana a la rotonda de la C-43. Les obres començaran la tardor vinent, amb un termini d’execució de set mesos, segons les previsions de la Generalitat.

El nou vial tindrà una longitud de prop de 500 metres de longitud i una amplada de nou metres, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre cadascun. Aquest vial facilitarà en especial l’accés de vehicles pesants que es dirigeixen al polígon i la seva àrea d’influència i evitarà que hagin de passar per l’interior del nucli urbà.

Les obres que es liciten inclouen també la construcció d’una zona d’aparcaments, així com les tasques d’adequació del drenatge, senyalització, i abalisament, i la instal·lació de barreres de seguretat.

Aquesta és una de les obres reivindicades insistentment per l’Ajuntament de Gandesa per millorar la mobilitat a la població i reduir la problemàtica que suposa actualment el pas de vehicles pesants per dins del nucli urbà. Queda pendent la construcció de la variant de la C-43, obra que també depèn de la_Generalitat, i la variant de la carretera N-420, en aquest cas de titularitat estatal i una altra de les reivindicacions històriques de la capital de la Terra Alta.

L’obra ara licitada millorarà els accessos al polígon la Plana, pendent també d’ampliació (en més de deu hectàrees) després d’haver esgotat tot el terreny disponible. I és que l’increment de l’activitat amb d’empreses com Freshly Cosmetics, que hi té ubicat el seu centre logístic i de producció, o Gràfiques Salaet, ha suposat un revulsiu per aquesta àrea industrial de l’interior de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari