El transport públic de l’Ebre incorpora vehicles híbrids

L’empresa de transports HIFE treballa per oferir un millor servei, amb més freqüència de pas i adaptat a un model més sostenible

01 abril 2024 11:32 | Actualizado a 01 abril 2024 20:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Està previst que abans de finalitzar el 2024 entri en vigor la nova llei de mobilitat sostenible. Es tracta d’un projecte que té el propòsit de respondre els reptes referents a la mobilitat, com els desplaçaments més respectuosos amb l’entorn, l’amplificació de la digitalització en aquest àmbit i la cohesió social i territorial.

El mes de febrer es va aprovar aquest projecte, que ja havia estat validat a finals del 2022 i que dictarà polítiques com la implementació d’una zona de baixes emissions en algunes ciutats, entre les quals Amposta o Tortosa i altres que promoguin l’ús del transport públic i una mobilitat més verda.

L’empresa d’autobusos Hife, qui gestiona la majoria de transport públic a l’Ebre, ja es prepara per a aquest futur amb una aposta que millorarà el servei i la seva qualitat, mentre l’adapta a un model més sostenible.

«Creiem que perquè el transport funcioni ha de tenir tres potes. D’una banda, la freqüència de pas, i de l’altra, un bon preu amb bona connectivitat, és a dir, que tingui un cost accessible i que les usuàries de trajectes llargs com Barcelona puguin enllaçar el recorregut amb altres ciutats com Roquetes», explica el gerent de l’empresa, José María Chavarría.

El gerent detalla que el futur també passa per l’increment de freqüència i que ja hi ha negociacions amb la Direcció General de Transport i amb els ajuntaments de Tortosa i Roquetes per ampliar el servei. «Aquest 2023 s’ha detectat un augment del nombre d’usuaris que fan ús del servei respecte al 2019», destaca.

Nous vehicles híbrids

L’empresa va afegint cada cop més vehicles híbrids per fer els desplaçaments a les Terres de l’Ebre. Recentment, s’han començat a incorporar també aquests vehicles en altres línies que fan parada per dintre la ciutat, com és el cas de la interurbana que surt del centre de Tortosa Centre, es desplaça fins a Ferreries, Jesús i Roquetes.

Aquests vehicles, de la marca Mercedes Benz, circulen amb una freqüència de deu minuts, tenen 89 places i espai tant per gent asseguda com dreta. A més, també es destina una part per a persones amb mobilitat reduïda.

Comentarios
Multimedia Diari