Els ajuntaments de l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla s’uneixen per impulsar i millorar el GR-92

Els desperfectes ocasionats pels últims temporals acceleren la recerca d’un acord per mantenir i promoure la ruta

09 noviembre 2023 18:02 | Actualizado a 10 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els ajuntaments de l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar impulsaran un consorci per mancomunar les inversions, actuacions de manteniment i promoció del Camí de Ronda o GR-92 que recorre els seus termes municipals. Un espai de gran bellesa que recorre la costa i que no deixa de créixer en visitants.

L’objectiu dels tres ajuntaments, que comparteixen la part nord de la costa ebrenca, a la comarca del Baix Ebre, és buscar la figura jurídica adequada que els permeti millorar la gestió del Camí de Ronda o GR-92 al seu pas per aquests municipis, sobretot, davant les necessitats sorgides arran dels desperfectes ocasionats per aiguats i temporals.

Ara per ara, els tres ajuntaments s’han compromès inicialment a redactar i impulsar un conveni de col·laboració que plasmi la voluntat de posar en marxa un consorci que permeti mancomunar els esforços que s’han de fer amb el GR-92. Aquest conveni es basarà en tres eixos fonamentals: la inversió, el manteniment i la promoció d’aquesta ruta.

Mentre es redacta el conveni, els tres municipis s’han instat a preparar un informe amb les principals necessitats i els punts més conflictius de cada tram, per tal de fer una valoració i buscar línies d’ajudes públiques.

L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, ha explicat que el GR-92 és un actiu molt important als tres pobles. «Per això hem de buscar quina fórmula, sigui via conveni o via consorci, que ens permeti no només promocionar, sinó invertir i mantenir aquest tram que ens afecta als tres. És molt positiu que treballem conjuntament pel territori», ha dit.

També l’alcalde del Perelló Samuel Ferré, ha valorat que hi ha trams que són actualment millorables: «hi ha zones de difícil accés o que s’han malmès a causa dels temporals i la idea és adequar-los perquè siguin més segurs». Així mateix l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar Eva del Amo ha remarcat que «si anem units, el resultat serà més positiu i millor per al territori».

Recentment s’ha portat a terme una reunió amb els alcaldes, regidors, i a la qual també han participat Joan Castor com a representant de la Diputació de Tarragona, Antoni Gilabert com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre i Albert Folch com a responsable del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. S’han emplaçat a una propera reunió al desembre.

Un actiu que no deixa de sumar en popularitat

Tot i que la bellesa de les seues vistes i les seues platges ja era coneguda des de fa dècades pels veïns de la comarca, el GR-92 avui atrau arribades de turistes de centenars de quilòmetres de distància. El fenomen de les xarxes socials ha fet que, en pocs anys, aquestes cales secretes a les quals gairebé només es pot accedir pel GR cada cop siguen més conegudes i freqüentades. L’esplèndida zona de l’illot, al terme de l’Ametlla limítrof amb el del Perelló, ha guanyat també molta popularitat.

Comentarios
Multimedia Diari