L’oli El Mussol Verd s’endú el quarantè Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

Es tracta d’un oli d’oliva verge extra ecològic, produït per l’agricultora Núria Brull del Perelló. Al certamen es van presentar 56 mostres

23 febrero 2024 16:56 | Actualizado a 23 febrero 2024 21:55
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’oli d’oliva verge extra ecològic El Mussol Verd de Núria Brull del Perelló, s’ha proclamat guanyador de la quarantena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, que organitza la Fira de l’Oli de Jesús, després d’haver obtingut també el primer lloc en la seva categoria, reservada exclusivament als olis ecològics. El veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya es va fer com és habitual després d’analitzar els olis finalistes de la fase prèvia, on es van presentar un total de 56 mostres.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), Premi In Memoriam Joan Rodríguez, i que agrupa les comarques del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, fou per a Lacrima-Olea de l’Agrícola i Secció de Crèdit Local de Godall, seguit de l’Iberolei Farga de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, i l’ Aureum Morrut de Soldebre.

El guanyador del premi al millor oli d’oliva verge extra va ser Priordei 1789 d’Agro Foods-Comerce de Margalef de Montsant, amb una segona posició per Lacrima Olea Picual de Godall, seguit en tercer lloc per El Mussol Verd del Perelló.

La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic està encapçalada per l’oli El Mussol Verd del Perelló guanyador absolut del concurs, seguit en segona posició per Identitat Empeltre d’Antoni Beltran d’Horta de Sant Joan, i en tercer lloc, per l’oli del Molí del Llarg de l’Agrícola Industrial Forés.

El concurs esdevé el preludi de la Fira de l’Oli de Jesús, que se celebrarà al maig

Finalment, els tres premis per particulars i de collita pròpia, veredicte sortit directament de la fase prèvia, van ser tots del municipi del Perelló: el primer per Guillermo Llaó, el segon per Eusebi Margalef i el tercer per Teresa Consol Brull.

El concurs de tast d’olis i el veredicte del jurat fet a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, esdevé el tret de sortida de la Fira de Jesús. Com explica José Ramón Vallés, president del certamen, «el concurs de tast és un dels actes més destacats del nostre programa. En fer públic el veredicte aprofitem per lliurar als guanyadors les etiquetes que podran lluir els seus olis en les ampolles, i que ja podran exposar a l’Àgora de l’Oli dins del recinte firal».

El lliurament dels premis es farà oficialment durant la vint-i-novena edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús, que tindrà lloc els pròxims 11 i 12 de maig. Es tracta d’un certamen que esdevé referent del sector a les Terres de l’Ebre i punt de trobada per als seus productors, a més d’aparador del poble de Jesús i de tota la cultura i les tradicions al voltant del món de l’oli de l’oliva, el conreu més estès al territori.

Comentarios
Multimedia Diari