La crisi de la Covid-19 també afecta entitats animalistes de Tortosa i Amposta

Trontolla el finançament. Sense poder celebrar activitats i fires, necessiten donacions per seguir

19 abril 2020 10:25 | Actualizado a 19 abril 2020 10:28
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La crisi de la Covid-19, malgrat tot, ha comportat alguna conseqüència positiva a la societat, com és el registre d’un descens en l’abandonament d’animals de companyia. Així ho assegura la protectora Engrescats d’Amposta, que confirma que des de l’inici del confinament els abandonaments de gossos adults han caigut en picat, amb una reducció del 90%.

«Abans teníem una mitjana d’un gos abandonat per dia. Rebíem la trucada d’algú que no el podia tenir més o d’algú que el trobava abandonat o perdut», expressa la gerent de la protectora, Núria España. «Ara, en un mes, només tres. És una bona notícia i estem contentes. Tenim més lloc i podem tenir millor cura dels animals», valora.

No obstant això, la bona notícia és només per als gossos adults, ja que les cadellades no desitjades es continuen abandonant. L’entitat ha rescatat fins a 36 cadells abandonats, llençats a la brossa o deixats desamparats a finques.

«Afortunadament, a les Terres de l’Ebre la Covid-19 no ha arribat amb tanta força com en altres territoris. Només hem tingut el cas d’una família que estava aïllada i no podia treure a passejar el gos. L’hem tingut 15 dies amb nosaltres i ara ha retornat amb ells. Si hi hagués hagut un boom de casos així, ens haguéssim desbordat».

Així mateix coincideix Alex Membrado, responsable del Servei de gestió d’animals de Serproanimal, present a Tortosa, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja o Ulldecona, entre d’altres municipis ebrencs. «Hem percebut una baixada d’incidències amb animals perduts a la via pública. Potser es deu a què hi ha molt menys moviment social, la gent està més a casa i no es mou. Es perden molts menys animals», expressa.

Membrado nega rotundament que hi haja hagut un augment en les adopcions de gossos, com ha pogut ocórrer en alguns municipis. «Pensar en adoptar un gos perquè així és l’única forma de sortir al carrer és un acte completament irresponsable i incoherent», afirma. «No hi ha cap augment en les adopcions també perquè la gent no pot venir a conéixer els gossos. Els únics animals que han sortit de la protectora de Tortosa, per exemple, han sigut cites concertades perquè l’animal s’havia perdut o bé adopcions ja tancades». 

També España coincideix que han disminuït les adopcions en aquest primer mes de confinament. En el cas d’Engrescats d’Amposta, aquest darrer mes se n’han efectuat una vintena. «Som nosaltres les que portem l’animal a la casa de l’adoptant, ja que tenim la furgoneta i el carnet de transport animal», explica. 

En el cas d’aquesta entitat, expressa que una bona part de les adopcions no es poden efectuar perquè són els gossos que s’envien a noves llars a Holanda, país que adopta molts animals. De fet, com que no és possible viatjar donada la crisi de la Covid-19, ja hi ha un parell de gossos reservats que estan esperant a que s’obrin les fronteres.

«Sí que ens ha trucat gent que ens diu que com que ara té tant de temps vol un gos, i els fem reflexionar: un gos és per a 15 anys. No podem fer adopcions així i no les donem. En aquest sentit som molt directes», expressa. «Cal buscar el perfil d’adoptant ideal per a cada gos. No et pots enamorar d’un mastí i viure en un pis de 40 metres quadrats, per exemple».

España alhora es mostra preocupada per la reducció d’ingressos de l’associació, ja que una part dels seus beneficis els recollia amb accions com una parada per Sant Jordi o altres esdeveniments que ara no es poden celebrar. Per contribuir i ajudar, es poden fer donacions al compte bancari ES87 2100 1439 58 0200108260.

Comentarios
Multimedia Diari