La Ribera d’Ebre vol ser referència en «slow tourism»

La navegació pel riu Ebre o la floració dels arbres fruiters a la primavera, entre els principals reclams

19 abril 2024 18:07 | Actualizado a 20 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha presentat els resultats del projecte europeu Med Pearls, en el que ha participat la comarca de la Ribera d’Ebre, juntament amb les Garrigues i l’Anoia.

Es tracta d’una iniciativa per desenvolupar zones de la Mediterrània de baixa intensificat turística fins ara, però que compten amb un alt potencial.

L’objectiu d’aquest projecte de cooperació transfronterera ha estat desenvolupar aquestsector amb la filosofia de l’anomenat «slow tourism»: sostenible, connectat amb el territori i integrat en el model local.

El projecte està cofinançat al 90 per cent pel Programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània ENI CBC Med 2014-2020 i ha tingut una duració de 4 anys. En aquest sentit, l’ACT ha comptat amb un finançament de 670.000 euros, els quals s’han destinat al desenvolupament del projecte, en el que es destaca el suport a sis agències de viatges.

Pel que fa a la comarca de la Ribera d’Ebre, s’han creat una desena de propostes turístiques, implicant una agència receptiva i 43 proveïdors locals.

El riu Ebre és un dels principals actius turístics que es potencia amb aquest projecte, els seus recorreguts turístics amb llaguts o piragües i tota la seva riquesa mediambiental, amb punts d’especial rellevància com la reserva natural de Sebes; també es destaca el llegat històric i patrimonial, amb imponents monuments com el castell de Miravet; i experiències més úniques, com ara les passejades durant l’època de floració dels arbres fruiters, a la primavera.

A nivell gastronòmic, s’hi destaquen productes de qualitat com l’oli d’oliva i plats tradicionals com la clotxa, que compta amb una festa comarcal anual.

Gràcies al projecte Med Pearls, les agències de viatges receptives han pogut impulsar les experiències de ‘Breathing Land’ a través d’una campanya digital, han participat en quatre fires internacionals i han organitzat viatges de premsa i familiarització al territori. A més, les àrees beneficiades han connectat amb alguns dels mercats emissors més importants pel turisme a Catalunya com els Països Nòrdics, els Estats Units o el Canadà.

Socis des d’Egipte a Jordània

Els socis de l’ACT en el projecte Med Pearls de cooperació transfronterera han estat la Confederació d’Associacions Empresarials d’Egipte-Europa (Egipte), la Cambra de Comerç d’Alexandria (Egipte), la municipalitat de Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), la incubadora Palestine Information & Communications Technology Incubator (Palestina) i Palestine Wildlife Society (Palestina).

Comentarios
Multimedia Diari