Les autoritzacions per al turisme a les muscleres s’amplien d’un a cinc anys

La mesura forma part de del nou Pla territorial quinquennal de turisme aqüícola 2024-2028

29 enero 2024 17:04 | Actualizado a 29 enero 2024 17:04
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat ha aprovat el Pla territorial quinquennal de desenvolupament i gestió de l’activitat de turisme aqüícola a Catalunya (2024-2028), que incorpora com a principal novetat l’extensió del temps de durada del termini de l’autorització necessària per poder dur a terme aquesta activitat.

Amb el nou pla, les explotacions aqüícoles que sol·licitin aquest permís, obtindran una autorització vàlida durant un període de cinc anys enlloc d’un, que era el que marcava la normativa fins ara.

Aquest canvi dona resposta a la demanda del sector aqüícola, concentrat a les Terres de l’Ebre, l’únic lloc a Catalunya on es dur a terme aquest tipus d’activitat.

Segons dades de la Generalitat, l’any 2022 es va autoritzar a 8 establiments per a portar a terme activitats de turisme aqüícola, 7 de les quals van ser prorrogades per a l’any 2023. L’oferta consisteix en la degustació de musclos i ostres a sobre de les muscleres situades a les badies dels Alfacs i el Fangar, sovint acompanyades d’explicacions sobre la la producció i de rutes turístiques per les badies.

Segons informa Acció Climàtica, les autoritzacions s’hauran de demanar entre l’1 de gener i el 15 de febrer de cada any i si es compleixen amb els requisits i es concedeixen, no caldrà renovar-les en els següents 5 anys.

El turisme aqüícola és una activitat complementària de l’activitat principal de cada explotació, que ha de ser la producció aqüícola.

El turisme aqüícola és una forma de diversificar l’activitat econòmica d’aquestes explotacions situades a les badies del Delta i consisteix, en una part principal explicativa i de visita a les instal·lacions dedicades a la producció.

Segons destaquen des de la Generalitat, aquest tipus d’activitat ajuda a la difusió del patrimoni, tradicions, oficis i cultura vinculats a l’activitat aqüícola i marítima el Delta; a la promoció i revalorització dels productes aqüícoles produïts a la zona; i a la difusió de les relacions entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes.

Comentarios
Multimedia Diari