Santa Bàrbara viu la 27a Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç

A més de l’activitat firal, el certamen ofereix tastos, demostracions de cuina, tallers i tot un seguit d’actes culturals i lúdics al seu voltant

24 noviembre 2023 20:11 | Actualizado a 25 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Santa Bàrbara es converteix aquest cap de setmana en l’epicentre del sector de l’oli de les Terres de l’Ebre, amb la celebració de la 27a edició de la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç. Una cita plenament consolidada que posa de relleu l’activitat econòmica d’aquesta població del Montsià i en especial el seu cultiu més important i arrelat, el de l’olivera. La inauguració va tenir lloc ahir a la tarda, a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges. Fins demà diumenge, els veïns i visitants podran gaudir d’un ampli programa d’activitats, amb tastos, presentacions, conferències, tallers i una gran diversitat de propostes lúdiques.

Així, entre les activitats previstes per avui dissabte hi ha la jornada tècnica agrària sobre els factors que influeixen en el preu de l’oli d’oliva (11.00 h); una ruta etnogràfica amb carros tradicionals a la finca d’oliveres mil·lenàries de Carlos Ferré (11.30 h); la gala taurina, o l’aula de tast de productes catalans amb denominació d’origen (DOP) o indicació geogràfica protegida (IGP). Ja a la tarda, hi haurà diverses demostracions culinàries.

Pel que fa a demà diumenge, hi ha previst un escape room sobre el món de l’oli; el lliurament de premis del concurs d’olis de la fira; o un recorregut amb música tradicional pel recinte de la fira, entre moltes altres propostes.

A més, durant tot el mes de novembre el municipi celebra les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli. També està en marxa, fins al gener, la tercera edició de l’experiència turística per Santa Bàrbara per conèixer la cultura tradicional vinculada a les oliveres i a l’oli.

Protesta

Un grup de pagesos del municipi es va concentrar durant la inauguració de la fira ahir a la tarda per fer una protesta i mostrar el seu malestar arran de l’increment de robatoris als camps. Un fenomen que, tal i com ja va explicar el Diari, es deu al gran augment del preu de les olives i l’oli d’oliva d’aquesta campanya.

Comentarios
Multimedia Diari