Tortosa construirà habitatges socials i per a joves al centre històric

Es preveuen a la plaça de l’Absis, el carrer Sant Felip Neri i la plaça Sant Joan, en solars ja de titularitat municipal

03 abril 2023 18:28 | Actualizado a 04 abril 2023 12:13
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa posarà en marxa diferents iniciatives d’habitatge social i per a joves, amb especial incidència al nucli històric de la ciutat. Segons ha anunciat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, el Consistori ha aconseguit 3 milions d’euros de fons europeus Next Generation per a habitatge i rehabilitacions a la ciutat. En concret, 1,3 milions es destinaran a la construcció per part del mateix Consistori de 24 habitatges al carrer Sant Felip Neri i 4 a la plaça Sant Joan, en solars municipals. Es destinaran a habitatge social i permetran també la millora de la trama urbana del centre històric, segons Roigé. A més, hi ha una dotació d’1,7 milions d’ajuts per a privats, per a obres de rehabilitació i d’eficiència energètica als barris de Remolins i el Grup del Temple, en un àmbit que abasta 155 i 148 habitatges, respectivament. Les actuacions que s’hi podran acollir són renovació de finestres i tancaments, cobertes, façanes, aïllaments, plaques fotovoltaiques o renovació de calefaccions.

A banda, l’Ajuntament ha finalitzat també el procés d’expropiació de 18 habitatges a la Plaça de l’Absis de la catedral, que ha tingut un cost de 256.000 euros. «Pel seu estat, aquestes construccions no podien ser objecte de rehabilitació», explica l’alcaldessa. L’avantprojecte inclou l’enderroc i la construcció de quatre apartaments, destinats per a joves, tenint en compte «la proximitat del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV)» i la voluntat de «dinamització del centre històric». L’actuació també abasta l’àmbit urbanístic, ja que generarà la continuació del passeig de Ronda amb el passeig del barri del Castell.

Conveni amb Hàbitat 3

També en l’àmbit de l’habitatge social però a tota la ciutat, l’Ajuntament ha signat un conveni amb Hàbitat 3, pel que aquesta fundació adquirirà deu habitatges a la ciutat i els posarà a disposició dels serveis socials municipals per a què puguin ser llogats per persones i famílies en risc d’exclusió, per uns 100 o 200 euros mensuals. Es preveu poder disposar d’aquests habitatges de lloguer social als diferents barris i al llarg de tot el municipi.

La fundació els adquireix exercint el dret de tempteig o realitzant compres directes a propietaris particulars o societats i els finança a través de préstecs atorgats per l’Institut Català de Finances. Els usuaris hi són derivats pels serveis socials.

Obert el passeig per la muralla del Rastre

Per altra banda, ja està obert al públic el passeig habilitat a la muralla del Rastre, també al nucli antic. Veïns i turistes ja poden gaudir d’unes vistes immillorables i fins ara inèdites de la ciutat, per un recorregut sobre la muralla del segle XIV, que ara permet unir tres barris: el Rastre, Santa Clara i la Simpàtica. L’actuació s’inscriu en el marc del programa Temps de Gòtic, el conveni entre el Departament de Cultura i la Fundació «la Caixa», i en aquest cas concret, amb l’Ajuntament de Tortosa, titular del monument.

Comentarios
Multimedia Diari