Tortosa fa un nou pas endavant per desencallar la cessió de terrenys per al nou hospital

L’Ajuntament encarrega l’informe d’idoneïtat urbanística i territorial del pla parcial Camí de Roquetes

19 diciembre 2023 18:00 | Actualizado a 19 diciembre 2023 18:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha encarregat a l’arquitecte Sebastià Jornet l’informe d’idoneïtat urbanística i territorial dels terrenys del pla parcial Camí de Roquetes, per poder-hi emplaçar el nou hospital de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un pas imprescindible per poder desencallar la situació dels terrenys, actualment considerats inundables, i que es puguin cedir al Departament de Salut.

Concretament, aquesta memòria justificativa és el primer pas perquè l’Ajuntament pugui sol·licitar acollir-se al règim especial previst en el reglament de domini públic hidràulic en municipis amb més d’un terç de la seua superfície inclosa en la zona de flux preferent, és a dir, en zona inundable.

Així, Jornet, que ja va redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tortosa, serà qui prepararà la documentació tècnica perquè la capital del Baix Ebre pugui acollir-se a aquesta excepcionalitat prevista en la llei.

«La modificació del reglament del domini públic hidràulic obre la possibilitat a què Tortosa aconsegueixi una excepcionalitat per construir el nou hospital als terrenys del pla parcial Camí de Roquetes, uns terrenys que hem de recordar quan es van comprar per part de l’Ajuntament estaven en zona inundable i no eren viables», ha manifestat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

En aquest sentit, la modificació del reglament preveu que en casos excepcionals, l’Ajuntament presente una memòria justificativa davant les administracions amb competència en ordenació del territori de les comunitats autònomes, les quals demanaran informes vinculants als organismes de conca.

L’informe farà incidència en la morfologia del territori (el terme municipal de Tortosa és molt gran però té moltes parts muntanyoses) i l’Ajuntament preveu poder presentar-lo davant l’administració competent durant el primer trimestre de 2024.

Altres creixements

Una vegada presentada la memòria justificativa per part de l’Ajuntament, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hauran de fer els seus informes i si són favorables es reconeixerà l’excepcionalitat i es concedirà el règim especial del municipi en matèria d’inundabilitat en el termini màxim de tres mesos.

Segons detalla Jordi Jordan, el fet que la ciutat s’inclogui en el règim especial suposarà també que es puguin desencallar altres creixements urbanístics, com ara les hortes.

«Això ens permetria avançar en nous equipaments i noves construccions a tota la ciutat», afirma Jordan.

Pressupostos

Per altra banda, l’equip de govern de l’Ajuntament, format pels grups de Movem Tortosa-PSC i ERC, està negociant els pressupostos per a l’any que ve amb el grup de la CUP. L’alcalde espera poder portar a aprovació del plenari els comptes municipals de 2024 «durant les primeres setmanes de l’any».

Comentarios
Multimedia Diari