Tortosa insta al bon ús del patinet i la bici a les zones de vianants

Cal baixar del vehicle i anar a peu en les àrees senyalitzades del centre i el nucli antic en horari comercial. Les primeres setmanes s’informarà els ciutadans i posteriorment s’imposaran multes

19 junio 2024 15:02 | Actualizado a 19 junio 2024 15:02
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat una campanya que recorda l’obligatorietat de baixar de la bicicleta o el patinet i anar a peu en les zones senyalitzades del centre de la ciutat i el nucli antic en horari comercial, és a dir, de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.00 i de 16.30 a 20.30 hores. S’han instal·lat un total de 13 senyals en els diferents carrers d’accés a l’àrea afectada i els agents cívics s’encarreguen d’informar i repartir tríptics entre els ciutadans. La campanya serà informativa en les properes setmanes, i ja al mes de juliol, la Policia Local procedirà a multar els infractors, amb sancions que poden arribar als 100 euros.

Segons recorden l’alcalde, Jordi Jordan, i el regidor de Mobilitat, Francesc Vallesp, l’ordenança municipal de circulació estableix la prohibició de circular en patinets i bicicletes en les zones de restricció de trànsit, com són els carrers de vianants, en un horari senyalitzat.

Aquesta és la tercera campanya de civisme que engega l’actual govern municipal, després de les referents la neteja de la brossa i els excrements dels gossos. «L’objectiu és garantir la convivència a l’espai públic i donar resposta a la creixent preocupació per la seguretat en relació amb la circulació de bicicletes i patinets per part de veïns i comerciants», afirma Jordan, qui agraeix la col·laboració tant per part de l’Associació de Comerciants i de l’Associació de Veïns del Centre i Nucli Històric com per part del col·lectiu Me Moc en Bici.

Els diferents punts d’accés al centre comercial i nucli antic on s’han instal·lat els senyals que indiquen l’obligatorietat de baixar de la bici i el patinet i anar a peu són: Sant Blai-Cervantes; Na Perona-Sant Blai; carrer dels Banys; de la Sang; Mercaders; plaça Montserrat; plaça Agustí Querol; Pont de Pedra; carrer Bisbe Aznar; Doctor Ferran; portal del Romeu; carrer Providència i Costa de Capellans.

La campanya informativa es duu a terme a través dels agents cívics que han començat aquesta setmana a distribuir uns fulls informatius on s’adverteix la ciutadania que l’incompliment de l’ordenança municipal de circulació comporta sancions de fins a 100 euros.

A més de l’obligatorietat d’anar a peu per la zona de vianants, el full informatiu també recorda altres prohibicions com circular per la vorera amb bici o patinet; superar els 25 quilòmetres per hora; usar auriculars o telèfon o circular en vies interurbanes. «Des de l’Ajuntament volem facilitar la connexió dels carrils bici existents, però també és necessari garantir la convivència entre vianants i bicicletes i patinets i que l’espai públic sigui segur per totes les persones», remarca Jordan.

Com en les anteriors campanyes de civisme engegades a Tortosa, el full informatiu s’ha editat en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès i àrab.

Segons recorda l’alcalde, actualment s’està endurint la normativa de tràfic dels patinets a nivell de l’Estat, «però mentre no arriba aquesta nova regulació general, des de l’Ajuntament volíem actuar, per donar resposta a una necessitat i un neguit de la ciutadania».

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari