Tortosa sancionarà amb fins a 750 euros per deixar la brossa fora del contenidor

L’Ajuntament impulsa diverses campanyes de civisme amb agents cívics i la Policia Local per mantenir els barris de la ciutat més nets

15 noviembre 2023 17:33 | Actualizado a 16 noviembre 2023 17:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deixar la brossa fora del contenidor podrà ser sancionat a Tortosa amb fins a 750 euros. L’Ajuntament de la capital ebrenca impulsa noves campanyes de civisme amb agents cívics i la Policia Local per tal de mantenir els barris de la ciutat més nets.

La nova campanya de civisme que arrenca aquesta setmana apel·la a la corresponsabilitat ciutadana per mantenir la ciutat més neta i recordar que no es pot deixar la bossa de la brossa o qualsevol altre objecte fora d’un contenidor o que no es pot llençar la bossa d’escombraries en una paperera. Tortosa disposa, a més, d’un servei gratuït de recollida per a objectes voluminosos com mobles.

La campanya arrenca al nucli antic, per tot seguit continuar pel centre, Temple, Ferreries, Remolins i Sant Llàtzer. En concret la campanya informativa anirà a càrrec de dos agents cívics de la ciutat, contractats a través del programa Treball i Formació, que distribuiran uns díptics a la ciutadania i informaran sobre el que no es pot fer. També es col·locaran uns adhesius als contenidors i paperes de la ciutat amb el missatge: «No deixeu la brossa fora del contenidor» o «No llenceu la brossa de casa a les papereres».

Els díptics s’han editat en diferents idiomes per tal d’arribar a tots els veïns de la ciutat: català, castellà, anglès, francès, romanès, amazic, xinès i àrab.

Una vegada els agents cívics hagin completat la distribució d’informació entre el veïnat dels diferents barris, una patrulla d’agents de la Policia Local comprovarà que la ciutadania respecta l’Ordenança i denunciaran totes aquelles infraccions que es detecten. Segons l’Ordenança Reguladora del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics la sanció pot ser de fins a 750 euros.

L’Ajuntament té detectats ja uns punts conflictius on apareix recurrentment brossa fora dels contenidors, de forma que allà incidirà en la tasca informativa, com a la plaça Mossèn Sol, la plaça de la Immaculada o al carrer Rosselló del barri del Temple.

Primer dos agents cívics informaran la ciutadania; després la Policia Local sancionarà

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat que el manteniment dels barris «és una de les nostres prioritats de Govern» i que l’objectiu és millorar l’estat de la via pública també amb la implicació de la ciutadania.

Jordan ha avançat que properament es portaran a terme noves campanyes de civisme a la ciutat, com ara una vinculada a l’ús del patinet (que no es pot usar per les voreres per la seguretat dels vianants) o una altra sobre els gossos (s’han de recollir els seus excrements i s’han de portar els animals lligats).

Pla Cuidem Tortosa

Fa dos mesos l’Ajuntament de Tortosa ja va posar en marxa un pla de manteniment i millora de la via pública i els equipaments municipals. Sota el nom de «Cuidem Tortosa», té per objectiu reforçar i ampliar les actuacions per mantenir en bon estat el municipi, amb més neteja, il·luminació, més ombres, bancs, accessibilitat o millora de la senyalització. El pla inclou 180 actuacions distribuïdes al llarg de tots els barris de la ciutat i dels pobles de Vinallop i els Reguers (Jesús, Campredó i Bítem tenen competències pròpies com a entitats descentralitzades).

Comentarios
Multimedia Diari