Un jove ampostí reivindica el català amb una marca de roba

L’estudiant de 15 anys, Eric Braza, impulsa un negoci d’emprenedoria de samarrates amb un missatge clar i català

22 abril 2024 10:19 | Actualizado a 22 abril 2024 12:38
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La moda és un important mitjà de comunicació. Durant segles, s’ha fet servir per expressar idees, cultura o la mateixa identitat personal, a més de reivindicar. Precisament aquesta és la motivació d’un jove ebrenc, Eric Braza (Amposta, 2008), per iniciar el seu projecte emprenedor.

Braza, de 15 anys, ha creat una línia de samarretes i dessuadores amb missatge per fomentar l’ús del català. Sota la marca DECAT, també pròpia, el jove comercialitza a través d’internet aquestes peces de roba on es poden llegir textos que fan referència a la llengua, però també trobar elements del territori com el mar Mediterrani, els castellers o la vida al poble.

Segons explica el jove impulsor d’aquesta iniciativa relacionada amb el tèxtil, «sempre havia volgut emprendre un projecte com aquest i se’m va acudir fer una marca de roba. Aprofitant que soc d’aquí vaig pensar que la millor idea era aprofitar-ho perquè és diferent», assenyala, afegint que «que millor que centrar-se en alguna cosa d’aquí».

En la mateixa línia, Braza afirma que «som l’única marca completament catalana, que ho fa tot en català i amb un component de preservació de la llengua». A banda d’aquesta part més social, l’altre ingredient per impulsar la idea és la passió, «les ganes de fer una cosa que m’apassiona i tirar endavant alguna cosa nova», a més de la il·lusió de crear comunitat, arribant a inspirar molta gent.

L’ampostí detalla que té com a referent marques, com Nude Project, que és molt popular entre la generació Z i té una important estratègia digital. En el cas de DECAT, també s’està treballant aquest àmbit, amb presència i creació de continguts molt activa, sobretot a Instagram i Tiktok, «tot amb contingut autogenerat i un creixement orgànic» que els ajudi a continuar creixent.

De cara al futur, Braza ja està pensant en noves idees de producte per a la marca DECAT i amb noves campanyes de comunicació. De manera més immediata, ja té en marxa una campanya per Sant Jordi. D’altra banda, també es planteja continuar estudiant i especialitzar-se en l’àmbit de la comunicació i el màrqueting.

Comentarios
Multimedia Diari