Vídeo: La Piraguada en defensa de l’Ebre reclama uns «rius vius»

La Plataforma es reunirà amb els partits catalans perquè la interconnexió de xarxes sigui «una línia vermella» en les negociacions per formar el nou govern a la Generalitat

09 junio 2024 17:40 | Actualizado a 09 junio 2024 18:54

Un centenar de persones han pres part aquest diumenge en la 23a Piraguada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), una proposta lúdica i reivindicativa que posa l’accent en descobrir el riu Ebre i els seus valors ambientals, en un recorregut entre les poblacions de Xerta i Tortosa. Una cita que enguany ha coincidit amb la jornada d’eleccions al Parlament Europeu.

«Ha estat una piraguada molt participativa i això demostra que la gent té interès en el que està passant. Estem a les portes de la configuració d’un nou govern a Catalunya i fem un prec: que es descarten interconnexions de xarxes i qualsevol projecte de transvasament de l’Ebre», remarcava a l’arribada a Tortosa el portaveu del moviment, Joan Antoni Panisello.

La Plataforma també demana que es revisen tots els macroprojectes que de forma més directa o indirecta poden afectar a l’aigua del riu Ebre, com seria el cas de Hard Rock.

Reunions

Segons ha anunciat Panisello, la Plataforma demanarà als partits polítics catalans que a l’hora de negociar, posin com a línia vermella la interconnexió de xarxes per portar aigua de l’Ebre a Barcelona a través d’unir el sistema del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el del Ter-Llobregat. I així els hi traslladaran en reunions a Barcelona, a partir de la setmana que ve.

«Tot partit polític que vulgue estar al costat del nostre territori no pot estar d’acord amb aquesta mesura», sigui estructural o d’emergència, afirmà el portaveu. «Ha de quedar totalment descartada», ha insistit.

Pacte verd europeu

La Piraguada ha acabat a la platja fluvial de Ferreries amb un acte reivindicatiu, on alguns dels participants han mostrat cartells en què es podia llegir: «volem rius vius».

La cita lúdica i reivindicativa ha coincidit amb la jornada de les eleccions europees. Tot i no ser una coincidència buscada, des de la PDE també han recordat el paper que té Europa en les polítiques mediambientals i que poden incidir en el futur del riu Ebre. «Ens fa patir el Parlament Europeu que sortirà i el futur que pugui tenir el pacte verd europeu», ha afirmat la també portaveu de la PDE Matilde Font.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari