Carlos Prieto: «Ara és el moment de fer canvis, d’apostar pel futur»

El delegat del Govern d’Espanya destaca en una visita a Tarragona el decret aprovat per Govern d’Espanya sobre xarxes tancades de distribució d’energia

05 mayo 2023 18:35 | Actualizado a 05 mayo 2023 18:46
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat aquest matí de divendres Tarragona. La jornada ha començat amb una visita protocol·lària a la subdelegació del Govern a Tarragona on l’ha rebut el subdelegat del Govern, Santiago Castellà.

Allà ha signat al llibre d’honor i ha mantingut una reunió de treball amb els directors provincials de l’Administració General de l’Estat a Tarragona amb qui ha compartit la gestió administrativa dels serveis públics que es presten al ciutadà. De la mà del subdelegat, també han pogut visitar el centre de coordinació del Plan De Emergencias Nucleares de Tarragona- Ascó (PENTA).

Després, ha visitat la seu de l’AEQT on s’ha entrevistat amb els seus responsables per tractar, en especial, sobre les xarxes tancades de distribució d’energia aprovades recentment pel Consell de Ministres. Finalment ha anat al port on l’han informat de l es activitats i el pla director de l’Administració Portuària.

El delegat ha destacat la importància d’AEQT, que amb 34 empreses ha constituït el complex petroquímic més important del Sud d’Europa. “Estem parlant de 1.200 hectàrees de sol industrial que inclouen també instal·lacions portuàries i que produeixen 20 milions de tones de diversos productes”.

“Volem agrair aquesta aposta decidida per la descarbonització i per transició energètica, per utilitzar formes d’energia alternatives al combustibles fòssils i generades bàsicament amb consum d’energies renovables”, ha expressat.

Prieto ha destacat que AEQT te tota la intenció de dur a terme aquesta transformació i que necessiten tota l’ajuda de les administracions: “Una ajuda que amb el Reial Decret aprovat dimarts sobre xarxes tancades d’energia els hi pot ajudar a ser més competitius amb altres països europeus que tenen desenvolupades aquestes xarxes. Parlem d’un 30% d’estalvi d’energia”.

“Ara es el moment de fer canvis, d’apostar pel futur, perquè si no ho fem no arribarem al 2030 y 2050, dates claus per deixar d’emetre CO2 a l’atmosfera. Si no comencem ara no podrem arribar a les dates indicades”, ha encoratjat.

Comentarios
Multimedia Diari