Alumnes de dotze escoles de Reus recullen més de 600 kg de residus

S’emmarca en l’activitat “Let’s Clean Up Escoles Reus 2030”

03 junio 2024 14:58 | Actualizado a 03 junio 2024 15:21
$!Alumnes de dotze escoles de Reus recullen més de 600 kg de residus

Uns 583 alumnes de dotze escoles de la ciutat de Reus, repartits en 22 grups, han participat avui, 3 de juny, en l’activitat Let’s Clean Up Escoles Reus 2030, organitzada per l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Reus dins de l’acció a nivell europeu “Let’s Clean Up Europe”, promoguda per l’Agència de Residus de Ca talunya. Els grups educatius han recollit en espais propers als seus centres com ara camins, barrancs, rieres, i també alguns solars sense urbanitzar però amb accés públic 624 kg de residus (145,26 kg d’envasos; 131,8 kg de paper; 143,77 kg de rebuig i 200, 24 kg de vidre). La xifra és inferior a la de l’any passat, quan es van recollir més de 1000 kg i que demostra que la conscienciació va en augment.

Han estat un total de quinze els espais que han estat netejats a zones com el Parc de Sant Jordi, el camí de les Ànimes, el barranc del Roquís, el camí de la Mare de Déu, la Riera del Molinet, el camí antic de Castellvell, els voltants del Santuari de Misericòrdia, el barranc de Picarany, el barranc del Molí, la riera de l’Abeurada i el camí dels Morts.

Un cop feta la recollida, els alumnes, amb cartells i pancartes elaborades prèviament, s’han dirigit a la plaça de la Llibertat on s’ha fet recompte dels residus acumulats, per conscienciar de la quantitat de deixalles que llencem de forma incontrolada a la natura.

També s’han exposat fotografies de les recollides, pancartes i murals elaborats pels alumnes amb missatges sobre la conscienciació de no abocar residus al medi natural. Els cartells elaborats es mantindran fins a la tarda a la plaça Llibertat.

Durant l’acte i amb la col·laboració de Reus Net tots els residus recollits s’han portat també a la plaça Llibertat, per tal de donar visibilitat i que fos una acció perquè els escolars consciencien la resta de la ciutadania.

Els centres educatius que han participat són Maria Cortina, Els Ganxets, Doctor Alberich i Casas, Roseta Mauri, Isabel Besora, Montsant, Pare Manyanet, Prat de la Riba, La Presentació, Gaudí, Rubió i Ors, Puigcerver, Lycee Français i els alumnes de l’Institut Gaudí.

Reus Escoles 2030

Aquesta activitat forma part de les tres jornades ambientals que s’han organitzat en el marc del programa d’educació ambiental “ Escoles Reus 2030”, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus amb una gran participació d’alumnes dels centres educatius de la ciutat. La Diada pel Clima, va reunir uns 650 alumnes de 13 escoles i instituts, i el Mercat de Bescanvi, va aplegar 338 alumnes de 7 centres diferents.

En total, 25 centres de Reus han participat en les diverses propostes d’aquest programa. Fins a final de curs, uns 1.720 alumnes de 17 centres hauran participat en les activitats de descoberta de l’entorn. A més, la deixalleria mòbil ha visitat 9 centres, i uns 262 alumnes han aprofundit en la gestió de residus amb visites a la deixalleria del barri i la fixa.

El programa també inclou el projecte de Millora Continua, en el qual participen 13 centres educatius. Dins d’aquest projecte, s’han realitzat 7 tallers diferents sobre recollida selectiva, reducció de residus i estalvi energètic, amb una participació total de 546 alumnes fins a final de curs.

Aquestes accions reafirmen el compromís de l’Ajuntament de Reus amb l’educació ambiental i la sostenibilitat, fomentant la consciència ambiental entre els més joves i implicant-los activament en la cura del seu entorn i la gestió responsable dels recursos.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari