La botifarra d’ou provoca cues al Mercat Central de Reus

Els paradistes de les xarcuteries i cansaladeries ofereixen 600 racions d’aquesta vianda típica de Dijous Gras

08 febrero 2024 19:29 | Actualizado a 08 febrero 2024 21:06
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La degustació de la botifarra d’ou, típica del Dijous Gras, va atraure, ahir, molts clients del Mercat Central de Reus. Els paradistes de xarcuteria i cansaladeria van repartir més de 30 quilos i 600 racions gratuïtes d’aquest aliment. Tot plegat va començar a les 11 del matí, però minuts abans ja hi havia més de 70 persones fent cua pels passadissos del mercat per tastar aquesta vianda, feta amb carn magra de porc, ous, sal i pebre.

Es tracta d’una oportunitat excel·lent per afartar-se d’un menjar que, com mana la tradició, no es podrà tastar un cop acabi el Carnaval i comenci l’abstinència pròpia de la Quaresma. Bona part del públic, majoritàriament gent gran, no es perd cap any aquesta degustació, però l’oferiment va seduir alguns més joves i també algun turista, que en un principi no sabia què volia tota aquella gentada.

La Nuri és una habitual d’aquesta degustació, va explicar, i va aprovar la qualitat de la botifarra d’enguany, pràcticament amb la boca plena. L’Oumal, força per sota de la mitjana d’edat, és el segon any que hi assisteix: «M’agrada molt, i trobo que és una bona tradició». De fet va relatar que la va conèixer gràcies a les activitats del centre La Illeta.

Després del tret de sortida el dimecres al vespre, amb el Ball del Carnestoltes i els set Pecats Capitals, aquest acte del Mercat és un dels més matiners de l’agenda carnavalesca de Reus. “És un orgull ser uns dels primers que inaugura el Carnaval. Cada any ve més gent i cada any esgotem existències”, va celebrar el president dels paradistes, Ildefons Vidal, disfressat de pirata.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Baiges, va agrair als venedors la seva iniciativa i empenta: «Al Mercat sempre passen coses, i s’ha de subratllar la manera com els paradistes celebren el Carnaval. Durant aquests dies hi veurem més color que mai». «La degustació de botifarra d’ou ja forma part de l’imaginari de la nostra ciutat», va elogiar Baiges. A banda de les xarcuteries i cansaladeries del mercat, la iniciativa va comptar amb la col·laboració del forn de pa Sistaré i la DOP Siurana.

Comentarios
Multimedia Diari