La Quaresma i les Set Virtuts prenen els carrers de Reus

El Braç Incorrupte del Rei Carnestoltes, l’últim vestigi que quedava del monarca, va ser incinerat i la Quaresma ja balla per la ciutat

15 febrero 2024 08:54 | Actualizado a 15 febrero 2024 08:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després dels excessos de Carnaval, «cal tornar al camí de la bondat», plantejava ahir el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, antítesi de Carnestoltes i els Set Pecats. Pocs minuts després de les set de la tarda, la dansa –impulsada per la Germandat dels Set Pecats Capitals– arrancava des del Campanaret, amb la Quaresma vestida de negre rodejada de les Set Virtuts, vestides de blanc: la Humilitat, la Generositat, la Castedat, la Paciència, la Temprança, la Caritat i la Diligència. Totes amb un doble rostre (davant i darrere) que deixaven a tothom hipnotitzant.

El ball va anar baixant pel carrer Llovera direcció plaça Prim, fent petits salts i giravoltes solemnes al ritme de la música interpretada pel grup Staccato. «Teniu 40 dies per penedir-vos», deien des del ball, i animaven als reusencs a seguir la dansa fins a les Peixateries Velles, on es va fer la interpretació íntegra del Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, sota la nova imatge de la Vella Quaresma.

Paral·lelament, a les 20 h els tabals del Ball de Diable indicaven l’inici de la cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXIII. L’extremitat havia estat robada el dimarts al vespre en arribar la Rua Mortuòria al Mercadal, tot just abans de cremar el cos. I ahir, finalment, el braç era cremat davant l’atenta mirada de desenes de persones que es van congregar a la plaça.

El Braç Incorrupte, encapçalat pel Ball de Diables, va fer una petita cercavila des del Campanaret, recorrent solemnement els carrers Llovera i Monterols. En arribar al Mercadal, l’espai on s’havia de dur a terme la incineració ja era preparat, a ple centre de la plaça. Però abans, el Ball de Diables va fer uns breus versots i una encesa.

Finalment, els mecanismes es van activar i el braç es va rodejar, primer de petards, i finalment de flames que, poc a poc, van anar consumint tota l’estructura, reduint-la a cendres. El foc hipnotitzava els presents, que molts no es van moure fins assegurar-se que tot era ben cremat.

Comentarios
Multimedia Diari