Nanos, Mulassa, Àliga i gegants petits omplen Reus de festa per Corpus

Els elements infantils han protagonitzat el matí d’aquest i a la tarda ho han fet el Canó de festes i els bous de foc

01 junio 2024 21:23 | Actualizado a 01 junio 2024 21:33

Part del seguici festiu infantil de Reus ha estat aquest dissabte, 1 de juny, protagonista de la festivitat de Corpus. Nanos, Mulassa, Àliga i gegants petits han sortit pel matí en cercavila i han recorregut els carrers de la ciutat per fer notar que aquesta setmana és Corpus. Dijous, els escolars –i per la tarda les famílies– ja van viure el primer tastet, amb el repartiment de coques amb cireres i les primeres ballades de la Mulassa i els gegants.

Avui, els carrers es tornaven a omplir de festa, aquest cop de la mà dels elements petits, que han acabat tots plegats a la una del migdia al Mercadal per fer les darreres ballades conjuntes al mig de la plaça. Tot, en un ambient ja gairebé estiuenc, amb les terrasses plenes de gent fent el vermut. A la tarda, cap a les 19 h, ha tornat a ser el torn de la Mulassa i els gegants.

Primeres canonades i bous de foc

En el marc de Corpus, aquest dissabte també ja s’han pogut escoltar les primeres canonades del Canó de Festes. A les 18.30 h ha arrencat la comitiva des de la Casa Rull i s’ha dirigit cap al carrer Llovera, on el Canó ha fet la primera parada. Ràpid s’ha format una rotllana de gent i han començat a entonar els primers versos, tot començant pel número 2, sobre el conflicte entre Israel i Gaza. Les crítiques també han anat per la bici la Ganxeta, «aquesta cosa groga llançada aquí a la cuneta». També el ‘fitxatge’ de Tomàs Molina a ERC, l’amnistia o la destitució de Xavi com a entrenador del Barça han estat el centre de la diana de les canonades. La jornada ha tancat al vespre amb la cercavila dels bous de foc. Sobre les 20.30 h, els bous i la Vedella de Foc han iniciat la marxa des del Campanaret fins al Mercadal, on les bèsties han fet la seva actuació amb pirotècnia.

Els actes de Corpus clouran aquest diumenge, 2 de juny, amb els carrers guarnits de catifes de flors i la Professó de Corpus a partir de les 19.30 h, després del ball solemne curt de l’Àliga a la porta de la Prioral.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari